Silvestrovský syrový tanier
Suroviny
- 80 g medu
- 1 lyžica trstinového cukru Belbake
- 100 g vlašských orechov Alesto
- 100 g anglickej slaniny Pikok
- 1 hruška
- 50 g datlí Alesto
- 2 lyžičky sušeného rozmarínu Kania
- ½ lyžičky soli Kania
- 200 g kozieho syra v rolke Pilos
- 300 g roztierateľného kozieho syra Chene D’argent
- 4 lyžice olivového oleja Primadonna
- ½ lyžičky sušeného čili korenia Kania
- ½ lyžičky soli Kania
- 1 hrsť lístkov čerstvej mäty
Servírovanie
- opečená bageta
Potrebujeme
veľký plech, papier na pečenie, výkonný mixér
POSTUP
Med zmiešame s trstinovým cukrom. Pridáme nasekané vlašské orechy, na kúsky nakrájanú slaninu, datle, nakrájanú hrušku, rozmarín a soľ. Všetko spolu dôkladne premiešame. Zmes preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne 15 minút.
V mise rozmixujeme do hladka oba kozie syry s olivovým olejom a čili na hladký krém.
Krém rozotrieme na servírovaciu dosku alebo tanier. Na vrch pridáme medovú zmes, jemne osolíme a ozdobíme lístkami čerstvej mäty. Podávame s opečenou bagetou.