XXL bagel
Suroviny
Cesto
- 320 ml vody
- 20 g čerstvého droždia
- 550 g hladkej múky Belbake
- 10 g soli Kania
- rastlinný olej Vita D´or
- 1 vajce
Obloha
- 200 g smotanovej nátierky Slovenskô
- 1 hlávkový šalát
- 100 g plátkového syra eidam Pilos
- 200 g bravčovej šunky Pikok
- 1 paradajka
- 1 červená cibuľa
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom hák, potravinársku fóliu, wok, plech, papier na pečenie
POSTUP
Cesto
V teplej vode rozmiešame droždie a necháme chvíľu odstáť.
V robote s nadstavcom hák vymiesime múku, soľ a droždie s vodou. Cesto potrieme olejom, misu prikryjeme fóliou a necháme kysnúť približne 60 minút. Vykysnuté cesto vytvarujeme do tvaru bagla. Vo woku necháme zovrieť vodu a bagel do nej ponoríme. Z každej strany varíme približne 2 minúty. Vyberieme z vody, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 60 minút.
Obloha
Upečený bagel prekrojíme na polovicu. Spodnú stranu potrieme nátierkou, na ňu uložíme šalátové listy, plátky syra, šunky, kolieska paradajky a červenej cibule. Prikryjeme vrchnou časťou a podávame.