Domáce halušky so syrom Brie
- 250 g syra Brie Chêne d´argent
- 500 g hrubej múky
- 8 vajec
- 100 ml plnotučného mlieka Pilos
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 200 g syra Rival Bluedino
- 50 ml kuracieho vývaru
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 menšie cibule
- 50 ml rastlinného oleja Promienna
- 2 lahôdkové cibuľky
Potrebujeme
- sitko na halušky
- stierku, sitko
- strúhadlo
- vyššiu panvicu
Domáce halušky
Vo väčšej miske zmiešame múku a vajcia. Prilejeme mlieko, ochutíme soľou a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme chvíľu odležať. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť 1 l vody, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame cesto na halušky. Dôkladne premiešame, aby sa nezlepili. Počkáme, kým vyplávajú na hladinu, a varíme ďalej ešte približne 2 minúty. Uvarené halušky scedíme.
Syrová omáčka
Do vyššej panvice nalejeme vývar a pridáme nahrubo nastrúhané syry Brie a Rival. Miešame, kým sa oba syry nerozpustia.
Servírovanie
2 cibule nasekáme najemno a orestujeme na panvici na troche rastlinného oleja dozlatista. Scedené halušky pridáme k syrovej omáčke, dôkladne premiešame a podľa potreby ochutíme soľou a čiernym korením.
Do hlbokého taniera naservírujeme halušky so syrovou omáčkou. Ozdobíme orestovanou cibuľou a nahrubo nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.