Morčacie prsia plnené bryndzou a sušenou šunkou
- 850 g morčacích pŕs vcelku
- 50 g sušenej šunky Dulano
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 200 g bryndze
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- bio olivový olej Primadonna
- 2 lyžice masla Pilos
- 100 ml suchého bieleho vína
- 250 g šampiňónov
- 250 g cherry paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- čerstvý tymian
- 250 g mladého špenátu
Postup
Potrebujeme
- potravinovú fóliu
- tĺčik na mäso
- plech
- špajdle
Plnené morčacie prsia
Sušenú šunku nakrájame na pásiky, zelenú časť lahôdkovej cibuľky na menšie kúsky. Pridáme k bryndzi, podľa chuti okoreníme a dôkladne premiešame. Umyté a očistené morčacie prsia nakrájame na hrubšie plátky. Prikryjeme potravinovou fóliou a naklepeme. Osolíme, okoreníme a do stredu každého plátku pridáme lyžicu bryndzovej plnky. Plátky mäsa preložíme tak, aby nám vznikli kapsy a okraje uzatvoríme špajdľami.
Plnené morčacie prsia orestujeme na rozpálenej panvici s olivovým olejom z oboch strán do zlatohneda. Preložíme ich na plech. Na panvicu, na ktorej sme restovali morčacie prsia, pridáme maslo a víno. Počkáme, kým sa maslo rozpustí a z vína sa odparí alkohol. Pripravenou šťavou prelejeme orestované morčacie prsia a pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C približne 5 – 7 minút. Pred servírovaním z nich odstránime špajdle.
Restovaná zelenina so šampiňónmi
Umyté a osušené šampiňóny a zvyšnú lahôdkovú cibuľku nakrájame na menšie kúsky, cherry paradajky na polovice a cesnak na plátky. Na panvici necháme rozohriať olivový olej, na ktorom najskôr orestujeme šampiňóny a cesnak. Po chvíli pridáme cherry paradajky a lahôdkovú cibuľku. Ochutíme soľou, čiernym korením a nasekaným tymianom.
Na záver pridáme umytý a osušený špenát. Premiešame a stiahneme z ohňa.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme restovanú zeleninu so šampiňónmi a na ne položíme plnené morčacie prsia s bryndzou a šunkou. Jedlo môžeme poliať výpekom.