1
13
Domáci hamburger s bravčovým mäsom

Domáci hamburger s bravčovým mäsom

4 h 0 m
4 porcie
  • 1 kg bravčovej krkovičky bez kosti vcelku
  • 1 lyžica trstinového cukru Belbake
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky Mikado
  • 2 lyžice hrubozrnnej horčice Duc De Coeur 
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 100 ml rastlinného oleja Promienna
  • 50 g anglickej slaniny na plátky Pikok
  • 1 červená cibuľa
  • 50 g mrkvy
  • 50 g zeleru
  • 50 g stopkového zeleru
  • 1 štipľavá paprička
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku Mikado
  • 100 g jemného kečupu Mikado
  • 20 g medu Confeira
  • 1 lyžica grilovacieho korenia Mikado
  • čerstvý tymian
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 8 hamburgerových žemlí
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 200 g kyslej kapusty Chira
  • 4 sterilizované uhorky Freshona
     

POSTUP

POTREBUJEME

  • lis na cesnak
  • pekáč s pokrievkou
  • ponorný mixér

 

Umytú a osušenú bravčovú krkovičku vložíme do pekáča, v ktorom ju budeme neskôr aj piecť. Pridáme k nej trstinový cukor, mletú papriku, horčicu, soľ, čierne korenie, olivový olej a 1 prelisovaný strúčik cesnaku. Zmes dôkladne vmasírujeme do mäsa a necháme 24 hodín marinovať v chladničke.

Marinované mäso podlejeme 250 ml studenej vody a pečieme pod pokrievkou vo vyhriatej rúre pri 130 °C približne 3,5 – 4 hodiny, kým sa mäso nezačne rozpadávať.

Medzitým si pripravíme barbecue omáčku. Do rozohriateho hrnca pridáme rastlinný olej, nadrobno nakrájanú slaninu a restujeme dozlatista. Potom pridáme na hrubšie nakrájanú červenú cibuľu, mrkvu, zeler, stopkový zeler, štipľavú papričku nakrájanú na kolieska a 4 strúčiky cesnaku na plátky. Restujeme, kým suroviny trochu nezmäknú a potom pridáme paradajkový pretlak, kečup, med, grilovacie korenie a čerstvý tymian. Podlejeme vývarom, osolíme, okoreníme a varíme na miernom plameni domäkka. Rozmixujeme ponorným mixérom. 

Upečené mäso preložíme do misky a necháme vychladnúť. Vidličkami alebo rukami ho natrháme na kúsky a zmiešame s pripravenou barbecue omáčkou (trochu omáčky si odložíme na neskôr).

Servírovanie

Hamburgerové žemle prekrojíme a opečieme na rozohriatej panvici s trochou rastlinného oleja dochrumkava. Na spodnú časť žemlí položíme pár lístkov umytého a osušeného špenátu, na ne kyslú kapustu, mäso s barbecue omáčkou a na plátky nakrájané uhorky. Prikryjeme vrchnými polovicami žemlí. Zvyšnú barbecue omáčku servírujeme v samostatnej miske.
 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info