
Grilovaná krkovička v pita chlebe
Suroviny
- 1 kg bravčovej krkovičky
Pivná marináda
- 2 lyžice trstinového cukru Belbake
- 2 lyžice mletej rímskej rasce Kania
- 2 lyžice mletého sušeného chilli Kania
- 1 lyžica údenej papriky Kania
- 1 lyžica mletého čierneho korenia Kania
- 2 lyžice sušenej cibule Kania
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice soli Kania
- 2 lyžice worcester omáčky
- 50 ml balsamica Italiamo
- 50 ml extra panenského olivového oleja Primadonna
- 300 ml tmavého piva Argus
Servírovanie
- 250 g cibule
- 4 pita chleby
- 2 lyžice majonézy premium Kania
- 1 lyžička hrubozrnnej horčice Kania
- 200 g červenej kapusty
Potrebujeme
gril, misa
POSTUP
V mise zmiešame trstinový cukor, rímsku rascu, chilli, údenú papriku, čierne korenie, sušenú cibuľu, nastrúhaný cesnak, soľ, worcester omáčku, balsamico, olivový olej a tmavé pivo. Bravčovú krkovičku nakrájame na 4 plátky, ktoré marinujeme v pivnej marináde aspoň 3 hodiny, ideálne cez noc. Po marinovaní mäso grilujeme najprv sprudka, potom dopekáme. Hotové mäso necháme chvíľu odležať a nakrájame na plátky. Cibulu nakrájame na kolieska a ugrilujeme. Pita chleby rozrežeme a opečieme na grile. V miske zmiešame majonézu s hrubozrnnou horčicou a kapustu nakrájame na rezančeky.
Servírovanie
Opečený pita chlieb namažeme majonézou s hrubozrnnou horčicou, naplníme kapustou, plátkami mäsa, grilovanou cibuľou a priklopíme.
Tip: Pita chlieb s krkovičkou môžeme ešte doplniť ľadovým šalátom alebo čerstvým špenátom.