Dusený králik v kokosovom mlieku
- 600 g králičích dielov
- 3 lahôdkové cibuľky
- 3 cm kúsok zázvoru
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 lyžica sladkej mletej papriky Mikado
- 2 konzervy kokosového mlieka Vitasia
- 1 tekvica hokkaido
- 1 cuketa
- 150 g šitake
- 300 g jazmínovej ryže Golden Sun
POSTUP
POTREBUJEME
- sitko
Králik
Cibuľu, zázvor, cesnak a štipľavú papričku bez semienok nasekáme nadrobno a restujeme na rozohriatom olivovom oleji. Osolíme a okoreníme. Mäso umyjeme, osušíme a väčšie diely rozdelíme na polovice. Tiež osolíme a okoreníme. Keď je základ zlatistý, pridáme k nemu králika a orestujeme po všetkých stranách. Stiahneme plameň, pridáme papriku a ešte chvíľu opekáme.
Podlejeme kokosovým mliekom, zakryjeme a na miernom ohni dusíme približne 1,5 hodiny. V polovici dusenia pridáme očistenú a na kocky nakrájanú tekvicu, cuketu a huby.
Tip: V prípade potreby počas dusenia môžeme podliať vodou, aby bolo mäso stále mierne zaliate.
Jazmínová ryža
V hrnci necháme zovrieť väčšie množstvo vody, ktorú osolíme. Pridáme jazmínovú ryžu, premiešame a varíme na miernom ohni asi 20 minút domäkka. Uvarenú ryžu scedíme a necháme na sitku odkvapkať. Pokvapkáme olivovým olejom.
Servírovanie
Králika podávame so zeleninou a hubami, preliateho omáčkou z kokosového mlieka. Servírujeme ho s varenou jazmínovou ryžou. Na záver jedlo dozdobíme nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.