Grilované bravčové karé s broskyňami
- 4 plátky bravčového karé
- 1/2 červenej cibule
- 2 broskyne
- 1 lyžica medu Confeira
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- štipka mletej sladkej papriky Kania
- štipka mletej štipľavej papriky Mikado
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Postup
Cibuľu nakrájame na tenké plátky. Preložíme ju do misky a zalejeme studenou vodou. Po 10 minútach vodu zlejeme a k cibuli pridáme broskyne nakrájané na menšie kúsky, med, citrónovú šťavu a sladkú papriku. Ochutíme soľou a čiernym korením. Misku prikryjeme potravinovou fóliou a odložíme min. na 1 hodinu do chladničky.
Umyté a osušené plátky bravčového karé ochutíme soľou, čiernym korením a štipľavou paprikou. Mäso grilujeme na rozpálenom rošte približne 5 – 6 minút z každej strany.
Servírovanie
Grilované plátky mäsa podávame s broskyňovo – cibuľovým šalátom.