Gnocchi so špenátom a mletým mäsom
- 250 g zemiakových gnocchi Italiamo
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 1/2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- čerstvý tymian
- 250 g bravčového mletého mäsa
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 hrsť sušených paradajok Italiamo
- 50 ml bieleho suchého vína
- 125 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 1 hrsť mladého špenátu
- čerstvá petržlenová vňať
- 25 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
POSTUP
POTREBUJEME
- strúhadlo
Gnocchi varíme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale. Vo väčšej panvici s rozohriatym olivovým olejom restujeme cibuľu a strúčiky cesnaku nasekané nadrobno. Po chvíli pridáme natrhaný tymian. Keď cibuľa získa zlatistú farbu, do panvice vložíme mäso, osolíme, okoreníme a za občasného miešania restujeme dozlatohneda. Potom pridáme na menšie kúsky nakrájané paradajky, prilejeme víno a chvíľu povaríme, kým sa z neho odparí alkohol. Zmiernime oheň, prilejeme smotanu a necháme krátko povariť. Potom stiahneme z ohňa, primiešame mladý špenát a čerstvo uvarené gnocchi. Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Servírovanie
Gnocchi so špenátom a mletým mäsom servírujeme v hlbkom tanieri dozdobené strúhaným parmezánom alebo syrom Grana Padano.