2
66
Gnocchi so špenátom a mletým mäsom

Gnocchi so špenátom a mletým mäsom

35 min
2 porcie
  • 250 g zemiakových gnocchi Italiamo
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1/2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čerstvý tymian
  • 250 g bravčového mletého mäsa 
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 hrsť sušených paradajok Italiamo
  • 50 ml bieleho suchého vína
  • 125 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 1 hrsť mladého špenátu
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 25 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio

POSTUP

POTREBUJEME

  • strúhadlo

Gnocchi varíme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale. Vo väčšej panvici s rozohriatym olivovým olejom restujeme cibuľu a strúčiky cesnaku nasekané nadrobno. Po chvíli pridáme natrhaný tymian. Keď cibuľa získa zlatistú farbu, do panvice vložíme mäso, osolíme, okoreníme a za občasného miešania restujeme dozlatohneda. Potom pridáme na menšie kúsky nakrájané paradajky, prilejeme víno a chvíľu povaríme, kým sa z neho odparí alkohol. Zmiernime oheň, prilejeme smotanu a necháme krátko povariť. Potom stiahneme z ohňa, primiešame mladý špenát a čerstvo uvarené gnocchi. Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

Servírovanie

Gnocchi so špenátom a mletým mäsom servírujeme v hlbkom tanieri dozdobené strúhaným parmezánom alebo syrom Grana Padano.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať