7
65
Fánky

Fánky

1 h 25 m
8 porcií
  • 2 1/4 pohára polohrubej múky Castello
  • 1/4 pohára krupicového cukru Castello
  • vanilínový cukor Castello
  • štipka soli Castello
  • 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva Castello
  • 1/2 pohára mlieka Pilos
  • 1 vajce
  • 15 ml vodky
  • 25 g zmäknutého masla
  • olej Promienna
  • práškový cukor Castello na posypanie

Postup

Múku, krupicový a vanilínový cukor, soľ a prášok do pečiva spolu zmiešame. Pridáme mlieko, vajce, vodku, zmäknuté maslo, 1 lyžicu oleja a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme asi hodinu odpočívať.

Potom cesto ešte raz dôkladne premiesime a vyvaľkáme na hrúbku cca 2 mm.

Nožom alebo radielkom vykrojíme obdĺžniky (cca 2 x 6 cm), každý obdĺžnik v strede narežeme.

Fánky vypražíme v hlbšom hrnci na rozpálenom oleji dozlatista. Prebytočný olej odstránime papierovým obrúskom.

Fánky podávame teplé, posypané práškovým cukrom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info