![Fánky](https://kuchynalidla.sk/storage/app/uploads/public/5fa/c0e/20a/5fac0e20a2ac6237749996.jpg)
Fánky
- 2 1/4 pohára polohrubej múky Castello
- 1/4 pohára krupicového cukru Castello
- vanilínový cukor Castello
- štipka soli Castello
- 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva Castello
- 1/2 pohára mlieka Pilos
- 1 vajce
- 15 ml vodky
- 25 g zmäknutého masla
- olej Promienna
- práškový cukor Castello na posypanie
Postup
Múku, krupicový a vanilínový cukor, soľ a prášok do pečiva spolu zmiešame. Pridáme mlieko, vajce, vodku, zmäknuté maslo, 1 lyžicu oleja a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme asi hodinu odpočívať.
Potom cesto ešte raz dôkladne premiesime a vyvaľkáme na hrúbku cca 2 mm.
Nožom alebo radielkom vykrojíme obdĺžniky (cca 2 x 6 cm), každý obdĺžnik v strede narežeme.
Fánky vypražíme v hlbšom hrnci na rozpálenom oleji dozlatista. Prebytočný olej odstránime papierovým obrúskom.
Fánky podávame teplé, posypané práškovým cukrom.