Fánky
- 2 1/4 pohára polohrubej múky Belbake
- 1/4 pohára krupicového cukru Belbake
- vanilínový cukor Belbake
- štipka soli Belbake
- 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva Belbake
- 1/2 pohára mlieka Pilos
- 1 vajce
- 15 ml vodky
- 25 g zmäknutého masla
- olej Promienna
- práškový cukor Belbake na posypanie
Postup
Múku, krupicový a vanilínový cukor, soľ a prášok do pečiva spolu zmiešame. Pridáme mlieko, vajce, vodku, zmäknuté maslo, 1 lyžicu oleja a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme asi hodinu odpočívať.
Potom cesto ešte raz dôkladne premiesime a vyvaľkáme na hrúbku cca 2 mm.
Nožom alebo radielkom vykrojíme obdĺžniky (cca 2 x 6 cm), každý obdĺžnik v strede narežeme.
Fánky vypražíme v hlbšom hrnci na rozpálenom oleji dozlatista. Prebytočný olej odstránime papierovým obrúskom.
Fánky podávame teplé, posypané práškovým cukrom.