Pavlova torta s lieskovými orechmi v tvare venca
Suroviny
Pavlova
- 180 g bielkov (cca zo 6 vajec)
- 280 g kryštálového cukru Belbake
- 150 g práškového cukru Belbake
- 20 g Zlatého klasu
- 10 ml citrónovej šťavy
Krém
- 500 g mascarpone Lovilio
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 200 g lieskovo-orieškovo kakaovej nátierky Mister Choc
- 60 g mletých lieskových orechov Alesto
Poleva
- 100 g horkej čokolády Fin Carré
- 30 g masla Pilos
- 60 g lieskových orechov Alesto
Potrebujeme
- robot s nadstavcom metlička, cukrárske vrecko s veľkou zúbkovanou špičkou, papier na pečenie, veľký plech
POSTUP
Pavlova
V robote šľaháme bielky a keď sa začne tvoriť pena, postupne prisypávame kryštálový cukor. Šľaháme do hustej lesklej peny približne 7 – 10 minút. Potom krátko zašľaháme aj práškový cukor, Zlatý klas a citrónovú šťavu. Snehom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou.
Tip: Na papier na pečenie si predkreslíme kruh s priemerom 25 cm. Papier otočíme a okraje pomocou malého množstva snehu prilepíme na plech.
Sneh ozdobne nanesieme do tvaru venca. Sušíme v rúre vyhriatej na 100 °C približne 1 hodinu a 40 minút.
Tip: Rúru počas pečenia neotvárame.
Krém
Mascarpone so smotanou šľaháme dopolotuha. Pridáme nátierku, najemno mleté orechy a šľaháme dotuha. Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a nanesieme na vychladnutý veniec.
Poleva
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom. Necháme mierne vychladnúť a úhľadne pomocou vrecka bez špičky nanesieme na veniec. Posypeme celými a nahrubo nasekanými orechmi. Pred podávaním necháme aspoň hodinu odstáť v chladničke.