75
104
Makarónky
Pre spustenie videa musíte akceptovať marketingové cookies .

Makarónky

1 h 30 m
30 porcií

Cesto

  • 1 hrnček mandľových plátkov Belbake
  • 1 hrnček práškového cukru Castello
  • 2 bielky
  • 1/4 hrnčeka kryštálového cukru Castello
  • 2 lyžičky holandského kakaa Castello

Krém

  • 125 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 250 g smotanového termizovaného syra Pastvinka Pilos
  • 3 lyžice práškového cukru Castello
  • 1 lyžica holandského kakaa Castello

Potrebujeme

  • sekací mixér
  • sitko
  • šľahací mixér
  • metličku
  • papier na pečenie
  • cukrárske
  • vrecko s hladkou špičkou
  • ceruzku

Postup

Cesto

Mandľové plátky zomelieme pomocou sekacieho mixéra na jemný prášok – mandľovú múku. Do mixéra k múke potom pridáme aj práškový cukor a poriadne premiešame. Túto zmes následne trikrát preosejeme cez husté sitko, aby sme dosiahli úplne jemnú, hladkú štruktúru.

Z bielkov vyšľaháme veľmi tuhý sneh, do ktorého postupne primiešame aj kryštálový cukor. Šľaháme, až kým sa cukor úplne nerozpustí a nezískame hustú, lesklú hmotu.

Do snehu potom po tretinách primiešame preosiatu mandľovú múku s cukrom francúzskou metódou „macaronage“. Znamená to, že každú časť múky zľahka zamiešavame do snehu - vareškou najskôr zamiešame dvakrát po obvode misky a potom niekoľkými menšími pohybmi v jej strede. Rovnako primiešame druhú aj tretiu časť mandľovej múky. Cesto bude spočiatku veľmi husté, preto treba touto metódou premiešavať, až kým cesto nezačne z varešky pomaly stekať. Z hotového cesta odoberieme polovicu, do ktorej primiešame 2 lyžičky kakaa. Vzniknú nám teda dva druhy cesta - základné biele a kakaové.

Na plech vystlaný papierom na pečenie si ceruzkou predkreslíme kruhy s priemerom približne 4 cm. Cukrárske vrecko s okrúhlou špičkou naplníme najskôr bielym cestom. Cesto nanášame vždy do stredu predkreslených kruhov tak, aby sa rozlialo až k okrajom. Potom plechom niekoľkokrát buchneme o pracovnú dosku, aby sme sa zbavili bubliniek v ceste. Plech s makarónkami necháme 30–40 minút postáť, aby sa na nich vytvorila jemná kôrka a počas pečenia sa už neroztekali. Rovnako postupujeme aj s druhým, kakaovým cestom. Makarónky pečieme pri 150 °C približne 10–12 minút.

Krém

Smotanu, Pastvinku a práškový cukor vymiešame elektrickým šľahačom na hustý, hladký krém. Polovicu krému odoberieme a primiešame kakao. Oba krémy, smotanový aj kakaový, dáme do chladničky stuhnúť.

Makarónky

Makarónky plníme tak, že do stredu jednej upečenej polovičky cesta lyžičkou nanesieme krém a druhou polovičkou krém zľahka zatlačíme, aby sa dostal až k okrajom. Môžeme kombinovať biele makarónky s kakaovým krémom a naopak kakaové makarónky so smotanovým krémom, prípadne ich pripraviť jednofarebné - použijeme krém aj cesto rovnakej farby.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať