0
45
Farfalle s paradajkovou omáčkou a opekaným lososom

Farfalle s paradajkovou omáčkou a opekaným lososom

30 min
4 porcie
  • 600 g čerstvého lososa
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 5 strúčikov cesnaku
  • lístky čerstvej bazalky
  • 200 g farfalle Combino
  • štipľavá paprička podľa chuti
  • 100 g cherry paradajok
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 240 g lúpaných paradajok z konzervy Nostia
  • 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Potrebujeme

  • sitko
  • veľkú panvicu

Postup

Opekaný losos

Lososa stiahneme z kože a nakrájame na asi 3 cm plátky, osolíme a okoreníme. Krátko ho opečieme na panvici na troche olivového oleja z oboch strán dozlatista, aby ostal šťavnatý. Hneď na začiatku pridáme na panvicu 1 roztlačený strúčik cesnaku a niekoľko lístkov bazalky.

Farfalle s paradajkovou omáčkou

Farfalle uvaríme v osolenej vriacej vode „al-dente“ (asi 12 minút). Uvarené cestoviny scedíme. 4 strúčiky cesnaku nakrájame na tenké plátky a orestujeme na panvici na olivovom oleji dozlatista. Pridáme pálivú papričku nakrájanú nadrobno (jadierka môžeme odstrániť, ak jedlo nechceme príliš pálivé) a na štvrtinky nakrájané cherry paradajky. Krátko spolu orestujeme a podlejeme bielym vínom. Osolíme a okoreníme. Keď sa víno zredukuje, pridáme paradajky z konzervy, plameň stíšime a ešte asi 5 minút podusíme. Na záver omáčku zjemníme sladkou smotanou a necháme prevrieť. Cestoviny zmiešame s omáčkou a ochutíme nasekanou bazalkou.

Servírovanie

Farfalle s paradajkovou omáčkou naservírujeme do hlbokého taniera. Navrch položíme kúsky lososa. Polejeme výpekom z lososa a ozdobíme lístkami čerstvej bazalky.

Tip

Aby sa cestoviny nezlepili, počas varenia ich niekoľkokrát premiešame. Na jednej panvici odporúčame pripraviť naraz najviac 2 porcie. Príprava bude jednoduchšia a cestoviny sa s omáčkou lepšie spoja.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info