
Flat iron steak s grilovanou zeleninou a chrenovo–parmezánovým dipom
Suroviny
Príloha
- 1 zväzok mrkvy
- 1 zväzok petržlenu
- 1 zeler s vňaťou
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 citrón
- čerstvý rozmarín
- 2 strúčiky cesnaku
Mäso
- 2 flat iron steaky
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 2 lyžice masla Pilos
Dip
- 140 g jogurtu gréckeho typu Pilos
- kôra z 1 citróna
- hrsť strúhaného chrenu Kania
- hrsť parmezánu Milbona
- čerstvá pažítka
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
Ešte budeme potrebovať
- čerstvá bazalka
Potrebujeme
elektrický gril, alobal
POSTUP
Vo vriacej, osolenej vode uvaríme na hranolčeky nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Následne preložíme do misky, osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej, nastrúhanú kôru z citróna, nadrobno nasekaný čerstvý rozmarín, cesnak, premiešame a preložíme na rozpálený gril grilovať. Hotovú zeleninu premiestnime do misky, pokvapkáme olivovým olejom, šťavou z citróna a premiešame.
Mäso
Steaky potrieme olivovým olejom, uložíme na rozpálený gril, osolíme, okoreníme a grilujeme zo všetkých strán do stavu médium. Následne premiestnime na tanier, pridáme maslo a zakryjeme alobalom.
Dip
V miske zmiešame jogurt, nastrúhanú kôru z citróna, strúhaný chren, parmezán, čerstvú pažítku, soľ, korenie a premiešame.
Servírovanie
Flat iron steak s grilovanou zeleninou a chrenovo – parmezánovým dipom dozdobíme lístkami bazalky.