Burger s avokádom a vajíčkom
Mäso
- 1 kg mletého mäsa mix
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- ½ štipľavej papričky
- 4 strúčiky cesnaku
- kôra z 1 citróna
- ½ hrste tymianu
Dresing
- 2 lyžice plnotučnej horčice Kania
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica medu Maribel
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- ½ lyžičky bieleho vínneho octu Acentino
- čerstvá pažítka
Ešte budeme potrebovať
- 2 avokáda
- 1 mrkva
- 6 vajíčok
- 1 šalátové srdiečko
- 6 sedliackych žemlí
POSTUP
POTREBUJEME
- väčšiu misu
- strúhadlo
- grilovaciu panvicu
- panvicu
- metličku na šľahanie
- špajdle
Mäso
Mäso osolíme, okoreníme, pridáme k nemu pár kvapiek olivového oleja, nadrobno nasekanú štipľavú papričku, z ktorej sme predtým odstránili semienka, nastrúhaný cesnak, citrónovú kôru a nadrobno nasekaný tymian. Dôkladne premiešame a zo zmesi vytvarujeme 6 fašírok. Rozpálenú panvicu pokvapkáme olivovým olejom a mäso na nej opečieme z oboch strán do zlatohneda tak, aby zostalo v strede šťavnaté.
Dresing
Do misky dáme horčicu, nastrúhaný cesnak, soľ, korenie a med. Za stáleho miešania postupne prilievame olivový olej. Vymiešame hladký dresing. Dochutíme vínnym octom a pridáme najemno nasekanú čerstvú pažítku.
Hamburgery
Sedliacke žemle prekrojíme a opečieme dozlatista na grilovacej panvici s trochou olivového oleja. Spodnú aj vrchnú časť žemle potrieme dresingom. Na spodnú časť položíme list šalátu, naň mrkvu nakrájanú na prúžky, plátky avokáda, mäso a volské oko. Prikryjeme vrchnou časťou žemle a spojíme špajdľou.