Grilovaný rímsky šalát s avokádom a dresingom tisíc ostrovov
Suroviny
Dresing tisíc ostrovov
- 6 lyžíc majonézy premium Kania
- 4 lyžice kečupu Kania
- 30 ml uhorkového nálevu
- ¼ červenej papriky
- ¼ žltej papriky
- ¼ zelenej papriky
- 50 g sterilizovaných uhoriek Freshona
- 35 g šalotky
- 30 ml brandy
- 20 ml octu
- 1 lyžička krupicového cukru
- keramický mlynček s korením Kania
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
Grilovaný šalát
- 8 rímskych šalátov
- extra panenský olivový olej Primadonna
- 2 avokáda
- 16 cherry paradajok mix
- 200 g balkánskeho syra Pilos
- 30 g lieskových orechov Alesto
- čerstvé bylinky na ozdobu
Potrebujeme
- gril, strúhadlo
POSTUP
Dresing tisíc ostrovov pripravíme zmiešaním majonézy, kečupu, uhorkového nálevu, paprík nakrájaných na malé kocky, nastrúhaných uhoriek, najemno nakrájanej šalotky, brandy, octu, cukru, soli a korenia.
Rímsky šalát rozpolíme a krátko asi 1 minútu opečieme na rozpálenom grile z oboch strán. Grilované polovice šalátu preložíme na tanier, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.
Avokádo ošúpeme, nakrájame na mesiačiky, ktoré uložíme na grilovaný šalát.
Ochutíme pripraveným dresingom a ozdobíme cherry paradajkami, rozdrveným syrom, prekrojenými orechmi, ktoré sme ešte pred podávaním nasucho opražili v panvici.
Nakoniec ozdobíme čerstvými bylinkami podľa chuti.