2
26
Fliačky s kapustou na sladko aj slano

Fliačky s kapustou na sladko aj slano

1 h 0 m
6 porcií

Dnes vám Marcel aj spolu s našou cukrárkou Veronikou ukážu, že pripraviť chutné fliačky s kapustou na sladko aj slano nie je žiadna veda. Pozrite si jednoduchý recept, ktorý zvládne každý domáci kuchár.

Suroviny

  • 250 g hladkej múky Belbake
  • 250 g polohrubej múky Belbake
  • 4 vajcia
  • 100 ml vody
  • olivový olej Primadonna
  • 100 g masla Pilos
  • 2 zväzky lahôdkovej cibuľky
  • 1 lyžica kryštálového cukru Belbake
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 1 biela hlávková kapusta
  • 200 g slaniny Pikok v celku
  • 50 g práškového cukru Belbake

Potrebujeme

  • valček, sitko

POSTUP

Cesto

Z oboch druhov múk, vajec a vody vypracujeme hladké cesto.

Tip: Ak chceme dosiahnuť žltšiu farbu fliačkov, pripravíme ich len zo žĺtkov.

Bochník cesta posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme aspoň polhodinu odstáť pri izbovej teplote alebo v chladničke do ďalšieho dňa.

Odpočinuté cesto rozdelíme na 4 časti a každú z nich rozvaľkáme na pomúčenej doske natenko. Pláty nakrájame na 8 cm široké pásy. Tie potom poukladáme na seba a nakrájame na fliačky.

Tip: Ak sa nám cesto príliš lepí, posypeme ho múkou. 

Fliačky varíme vo vriacej osolenej vode asi 2 minúty, kým vyplávajú na hladinu, a precedíme.

Tip: Cestoviny, ktoré sme nevarili, môžeme nechať uschnúť posypané múkou rozložené na plechu a skladovať v zatvorenej krabici. 

V stredne veľkom kastróle na oleji a masle restujeme na kolieska nasekané biele časti cibuliek. Po chvíli ich posypeme kryštálovým cukrom, osolíme a okoreníme.

Kapustu očistíme (zbavíme hlúbika), nakrájame na tenké rezančeky alebo nastrúhame a prihodíme k dozlatista opečenej cibuli. Osolíme, okoreníme a restujeme, kým kapusta skaramelizuje a zmäkne.

Slaninu nakrájame na malé kocky a opečieme v malom kastróle s olejom dochrumkava.

Ku kapuste primiešame fliačky.

Servírovanie

Fliačky s kapustou servírujeme posypané slaninou a nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky alebo na sladko, posypané práškovým cukrom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    08. máj 2023, 12:41

    Vynikajuce,dnes som varila.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      16. máj 2023, 12:08

      Dobrý deň, ďakujeme za Váš milý komentár. 😊 Tešíme sa, že sa recept podaril. Máte odskúšané aj ďalšie recepty od Marcela?

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. február 2023, 20:55

    Vynikajúce- varila som podľa tohto receptu a všetci sme si pochutili- dakujem♥️

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať