
Medailóniky z bravčovej panenky s kozím syrom, vlašskými orechami, špenátom a petržlenom
Suroviny
- 1 zväzok petržlenu
- soľ Kania
- 400 g bravčovej panenky
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla Pilos
- 100 g kozieho syra Milbona
- hrsť vlašských orechov Alesto
- 250 g mladého špenátu
- šťava z 1 citróna
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Potrebujeme
hrniec, panvice, miska
POSTUP
Petržlen očistíme, nakrájame na väčšie kusy a vložíme do hrnca s vriacou, osolenou vodou. Blanšírujeme cca 3 minúty. Bravčovú panenku očistíme, nakrájame na medailóniky, rukou roztlačíme, osolíme a okoreníme. Petržlen vyberieme a preložíme do misky. Rozpálime dve panvice, prilejeme olivový olej, do jednej prihodíme oblanšírovaný petržlen, okoreníme a do druhej pridáme pripravené medailóniky. K petržlenu prihodíme na plátky nakrájaný cesnak, lyžicu masla a premiešame. V druhej panvici medailóniky obrátime a na jednotlivé kúsky poukladáme kozí syr. Povrch posypeme v rukách rozdrvenými vlašskými orechami, pridáme lyžicu masla, stiahneme z ohňa a vložíme do vyhriatej rúry s funkciou gril na 1 minútu. Medzitým k petržlenu prihodíme mladý špenát, osolíme, okoreníme, stiahneme z ohňa a premiešame. Petržlen aj medailóniky pokvapkáme šťavou z citróna a medailóniky dozdobíme petržlenovou vňaťou.