Kuracie prsia plnené bryndzou a slaninou
- 1 kg kuracích pŕs
- 1 kg zemiakov
- olivový olej Primadonna
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 250 g bryndze
- 1 hrsť čerstvej pažítky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 g Schwarzwaldskej šunky alebo slaniny Dulano
- 2 lyžice masla Pilos
- šťava z citróna
POSTUP
POTREBUJEME
- pučidlo na zemiaky
- potravinovú fóliu
- tĺčik na mäso
Pučené zemiaky s cibuľkou
Očistené zemiaky nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, pridáme dozlatista osmažené biele časti lahôdkovej cibuľky a popučíme. Podľa potreby dosolíme.
Kuracie prsia plnené bryndzou
Bryndzu dôkladne zmiešame s nasekanou pažítkou. Mierne ochutíme soľou a čiernym korením. Kuracie prsia opláchneme, osušíme a očistíme. Rozrežeme tak, aby vznikli tenké plátky a pod fóliou ich naklepeme. Osolíme a okoreníme. Na každý uložíme plátky šunky alebo slaniny a pridáme lyžicu bryndzovej plnky. Preložíme tak, aby vznikli kapsy, ktoré opečieme na rozohriatom olivovom oleji po celom obvode do zlatohneda. Potom ich ešte vložíme na 5 minút do rúry rozohriatej na 200 °C.
Do výpeku pridáme lyžicu masla a trochu citrónovej šťavy, jednoducho tak vytvoríme omáčku.
Servírovanie
Kuracie prsia plnené bryndzou podávame s pučenými zemiakmi. Na záver prelejeme omáčkou a dozdobíme nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.