7
145
Kuracie prsia plnené bryndzou a slaninou

Kuracie prsia plnené bryndzou a slaninou

45 min
6 porcií
  • 1 kg kuracích pŕs
  • 1 kg zemiakov
  • olivový olej Primadonna
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 250 g bryndze
  • 1 hrsť čerstvej pažítky
  •  morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 100 g Schwarzwaldskej šunky alebo slaniny Dulano
  • 2 lyžice masla Pilos
  • šťava z citróna

POSTUP

POTREBUJEME

  • pučidlo na zemiaky
  • potravinovú fóliu
  • tĺčik na mäso

Pučené zemiaky s cibuľkou

Očistené zemiaky nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, pridáme dozlatista osmažené biele časti lahôdkovej cibuľky a popučíme. Podľa potreby dosolíme.

Kuracie prsia plnené bryndzou

Bryndzu dôkladne zmiešame s nasekanou pažítkou. Mierne ochutíme soľou a čiernym korením. Kuracie prsia opláchneme, osušíme a očistíme. Rozrežeme tak, aby vznikli tenké plátky a pod fóliou ich naklepeme. Osolíme a okoreníme. Na každý uložíme plátky šunky alebo slaniny a pridáme lyžicu bryndzovej plnky. Preložíme tak, aby vznikli kapsy, ktoré opečieme na rozohriatom olivovom oleji po celom obvode do zlatohneda. Potom ich ešte vložíme na 5 minút do rúry rozohriatej na 200 °C.

Do výpeku pridáme lyžicu masla a trochu citrónovej šťavy, jednoducho tak vytvoríme omáčku.

Servírovanie

Kuracie prsia plnené bryndzou podávame s pučenými zemiakmi. Na záver prelejeme omáčkou a dozdobíme nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    07. február 2024, 20:50

    Dnes som vyskusala recept. S malými úpravami, ale výborný nápad 👍🏻 Určite hľadám inšpiráciu na ďalší obed.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      27. február 2024, 21:38

      Dobrý deň a aké sú tie úpravyy? Nech sa inšpirujeme. 😉

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. september 2023, 11:17

    Vyskúšal som tento recept a musím povedať že prekonal moje očakávania👌👌👌👌 je jednoducho famózny a tá omáčka k tomu bola naozaj výborná, odporúčam👍

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      27. február 2024, 21:38

      Och, to nás veľmi teší! ❤️

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    28. máj 2023, 14:23

    Výborné. Ďakujem.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      29. máj 2023, 19:50

      Dobrý deň, ďakujeme a tešíme sa, že sa Vám recept podaril. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. máj 2023, 06:15

    dobrý deň - tú bielu časť cibuľky, ktorá sa restovala na oleji sa použila kam? :)

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      06. máj 2023, 21:09

      Dobrý deň, orestovanú bielu časť cibuľky prihoďte k uvareným a popučeným zemiakom. Podľa potreby ešte osoľte a prílohu máte hotovú. 😊 Dajte nám vedieť, či sa všetko podarilo podľa predstáv. 😇

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. február 2023, 08:37

    Výborné

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      11. február 2023, 14:23

      Dobrý deň, ďakujeme za milý komentár. 😇

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať