0
5
Francúzska zemiakovo-pórová polievka Vichyssoise

Francúzska zemiakovo-pórová polievka Vichyssoise

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • olivový olej Primadonna
  • 50 g masla Pilos
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 pór
  • 1 stonka stonkového zeleru
  • 500 g zemiakov
  • čerstvý tymian
  • čierne mleté korenie Kania
  • soľ Kania
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 500 ml vody
  • 250 ml smotany na šľahanie (33 %) Pilos
  • čerstvá petržlenová vňať
  • čerstvá pažítka

Potrebujeme

  • ponorný mixér

POSTUP

Nasekanú cibuľu restujeme na oleji a masle. Pridáme nakrájanú zeleninu (cesnak, bielu časť póru, zeler a zemiaky) a opečieme. Dochutíme lístkami tymianu, korením a soľou. Zalejeme vývarom a vodou. Varíme domäkka. Rozmixujeme dohladka, pridáme smotanu a nasekanú petržlenovú vňať. Podľa potreby dochutíme.

Servírovanie

Zemiakovo-pórovú polievku podávame posypanú nasekanou pažítkou.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať