Francúzska zemiakovo-pórová polievka Vichyssoise
Suroviny
- 1 cibuľa
- olivový olej Primadonna
- 50 g masla Pilos
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 pór
- 1 stonka stonkového zeleru
- 500 g zemiakov
- čerstvý tymian
- čierne mleté korenie Kania
- soľ Kania
- 500 ml kuracieho vývaru
- 500 ml vody
- 250 ml smotany na šľahanie (33 %) Pilos
- čerstvá petržlenová vňať
- čerstvá pažítka
Potrebujeme
- ponorný mixér
POSTUP
Nasekanú cibuľu restujeme na oleji a masle. Pridáme nakrájanú zeleninu (cesnak, bielu časť póru, zeler a zemiaky) a opečieme. Dochutíme lístkami tymianu, korením a soľou. Zalejeme vývarom a vodou. Varíme domäkka. Rozmixujeme dohladka, pridáme smotanu a nasekanú petržlenovú vňať. Podľa potreby dochutíme.
Servírovanie
Zemiakovo-pórovú polievku podávame posypanú nasekanou pažítkou.