Polievka s hovädzím mäsom, fazuľou a zeleninou
Suroviny
- 500 g hovädzej polievkovej zmesi s kosťou
- 3 mrkvy
- 3 petržleny
- 150 g zeleru
- 2 cibule
- nové korenie Kania
- celé čierne korenie Kania
- 4 bobkové listy Kania
- 4 strúčiky cesnaku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 100 g strakatej fazule Campo Largo (deň vopred namočíme do vody)
- 500 g zemiakov
- čerstvá petržlenová vňať
- olivový olej Primadonna
- chlieb
POSTUP
Umytú hovädziu zmes a očistenú koreňovú zeleninu (mrkvy, petržleny, zeler, na polovice prekrojené cibule) dáme variť do horúcej vody. Pridáme nové a celé čierne korenie, bobkové listy, celé strúčiky cesnaku, soľ a varíme približne hodinu.
Potom zeleninu (okrem cesnaku) vyberieme a necháme mierne vychladnúť. Do polievky postupne pridávame precedenú fazuľu, očistené zemiaky nakrájané na kocky a varíme do zmäknutia.
Medzitým uvarenú zeleninu nakrájame na menšie kúsky a vrátime späť do hrnca. Uvarené mäso oberieme od kosti a natrháme alebo nakrájame na menšie kúsky. Kosť vrátime do hrnca a tesne pred dokončením aj obraté mäso.
Servírovanie
Polievku servírujeme v hlbokom tanieri alebo miske. Posypeme ju nasekanou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme olivovým olejom a podávame s opečeným krajcom chleba.