Králičia polievka s bielou fazuľou
- 600 g králičích dielov
- bio olivový olej Primadonna
- 2 petržleny
- 1/3 zeleru
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 pór
- 3 zemiaky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 3 bobkové listy Mikado
- 200 g suchej bielej fazule Cornfarm (namočenej cez noc)
- čerstva petržlenová vňať
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 50 g masla Pilos
- 2 francúzske bagety
- 1 štipľavá paprička
Potrebujeme
- kuchynsky špagát
- tyčový mixér
- grilovaciu panvicu
- sitko
Vo väčšom hrnci rozohrejeme olivový olej, na ktorom orestujeme nakrájanú zeleninu – petržlen a zeler na menšie kúsky, cesnak na plátky a cibuľu nahrubo. Po chvíli pridáme bielu časť póru (zelenú si odložíme na neskôr) nakrájanú na väčšie kúsky a zemiaky nakrájane na kocky.
Zeleninu ochutíme soľou, čiernym korením a bobkovým listom. Za občasného miešania restujeme na miernom ohni asi 5 minút. Potom pridáme scedenú bielu fazuľu a podlejeme približne 2 l vody. Umyte a osušené králičie diely rozdelíme na menšie kúsky a pridáme do polievky. Zelenú časť póru a stonky petržlenovej vňate zviažeme spolu pomocou kuchynského špagátu. Viazaničky pridáme do polievky a podľa potreby ju osolíme a okoreníme. Varíme ju na miernom ohni pod pokrievkou približne 1 hodinu, kým fazuľa a mäso nezmäknú.
Z uvarenej polievky vyberieme viazaničky póru, bobkové listy a kúsky masa. Rozmixujeme ju na hladký krém a vrátime späť na oheň. Pridáme smotanu, maslo a necháme prejsť varom.
Medzitým nakrájame bagety na plátky. Opečieme ich na rozpálenej grilovacej panvici na troche olivového oleja dochrumkava.
Kým sa bagety opečú, oberieme králičie mäso od kostí a nakrájame ho na menšie kúsky.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naservírujeme porciu králičej polievky. Pridáme kúsky králičieho mäsa, ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a štipľavou papričkou, ktorú sme zbavili semienok.
Na záver pokvapkáme olivovým olejom. Podávame s chrumkavými bagetkami.