2
10
Králičia polievka s bielou fazuľou

Králičia polievka s bielou fazuľou

1 h 15 m
4 porcie
  • 600 g králičích dielov
  • bio olivový olej Primadonna
  • 2 petržleny
  • 1/3 zeleru
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 pór
  • 3 zemiaky
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 3 bobkové listy Mikado
  • 200 g suchej bielej fazule Cornfarm (namočenej cez noc)
  • čerstva petržlenová vňať
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 50 g masla Pilos
  • 2 francúzske bagety
  • 1 štipľavá paprička

Potrebujeme

  • kuchynsky špagát
  • tyčový mixér
  • grilovaciu panvicu
  • sitko

Vo väčšom hrnci rozohrejeme olivový olej, na ktorom orestujeme nakrájanú zeleninu – petržlen a zeler na menšie kúsky, cesnak na plátky a cibuľu nahrubo. Po chvíli pridáme bielu časť póru (zelenú si odložíme na neskôr) nakrájanú na väčšie kúsky a zemiaky nakrájane na kocky.

Zeleninu ochutíme soľou, čiernym korením a bobkovým listom. Za občasného miešania restujeme na miernom ohni asi 5 minút. Potom pridáme scedenú bielu fazuľu a podlejeme približne 2 l vody. Umyte a osušené králičie diely rozdelíme na menšie kúsky a pridáme do polievky. Zelenú časť póru a stonky petržlenovej vňate zviažeme spolu pomocou kuchynského špagátu. Viazaničky pridáme do polievky a podľa potreby ju osolíme a okoreníme. Varíme ju na miernom ohni pod pokrievkou približne 1 hodinu, kým fazuľa a mäso nezmäknú.

Z uvarenej polievky vyberieme viazaničky póru, bobkové listy a kúsky masa. Rozmixujeme ju na hladký krém a vrátime späť na oheň. Pridáme smotanu, maslo a necháme prejsť varom.

Medzitým nakrájame bagety na plátky. Opečieme ich na rozpálenej grilovacej panvici na troche olivového oleja dochrumkava.

Kým sa bagety opečú, oberieme králičie mäso od kostí a nakrájame ho na menšie kúsky.

Servírovanie

Do hlbokého taniera naservírujeme porciu králičej polievky. Pridáme kúsky králičieho mäsa, ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a štipľavou papričkou, ktorú sme zbavili semienok.

Na záver pokvapkáme olivovým olejom. Podávame s chrumkavými bagetkami.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info