Preskočiť navigáciu Preskočiť na obsah
Polievka z pečených paradajok s parmezánovou bagetou

Polievka z pečených paradajok s parmezánovou bagetou

45 min
4 porcie

Suroviny

  • 5 paradajok
  • 1 červená cibuľa
  • 1 lyžičky soli Kania
  • 4 lyžice olivového oleja Primadonna
  • 1 hlavička cesnaku
  • 1 lyžička provensálskeho korenia Kania
  • 100 ml smotany na varenie Pilos
  • hrsť čerstvej bazalky
  • 1 francúzska bageta
  • 5 lyžíc olivového oleja Primadonna
  • 9 lyžíc strúhaného parmezánu Milbona


Ešte budeme potrebovať

  • olivový olej Primadonna
  • smotana na varenie Pilos
  • čerstvá bazalka

Potrebujeme

hlbší plech 30 x 21 x 6,3 cm, hrniec, mixér


POSTUP

Paradajky nakrájame na štvrťky, odstránime stred a vložíme do pekáča. Pridáme na štvrťky nakrájanú červenú cibuľu, osolíme a polejeme olivovým olejom. Hlavičku cesnaku odrežeme, vložíme do stredu paradajok a polejeme lyžicou olivového oleja. Posypeme provensálskym korením a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 35 minút. Medzitým nakrájame bagetu, uložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme nastrúhaným syrom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 5 minút Upečené paradajky vhodíme do hrnca, vytlačíme cesnaky, pridáme smotanu na varenie, hrsť čerstvej bazalky a všetko spolu rozmixujeme na hladký krém.

Servírovanie

Polievku podávame dozdobenú olivovým olejom, smotanou, bazalkou a chrumkavou, zapečenou bagetou.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať