
Polievka z pečených paradajok s parmezánovou bagetou
Suroviny
- 5 paradajok
- 1 červená cibuľa
- 1 lyžičky soli Kania
- 4 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 hlavička cesnaku
- 1 lyžička provensálskeho korenia Kania
- 100 ml smotany na varenie Pilos
- hrsť čerstvej bazalky
- 1 francúzska bageta
- 5 lyžíc olivového oleja Primadonna
- 9 lyžíc strúhaného parmezánu Milbona
Ešte budeme potrebovať
- olivový olej Primadonna
- smotana na varenie Pilos
- čerstvá bazalka
Potrebujeme
hlbší plech 30 x 21 x 6,3 cm, hrniec, mixér
POSTUP
Paradajky nakrájame na štvrťky, odstránime stred a vložíme do pekáča. Pridáme na štvrťky nakrájanú červenú cibuľu, osolíme a polejeme olivovým olejom. Hlavičku cesnaku odrežeme, vložíme do stredu paradajok a polejeme lyžicou olivového oleja. Posypeme provensálskym korením a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 35 minút. Medzitým nakrájame bagetu, uložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme nastrúhaným syrom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 5 minút Upečené paradajky vhodíme do hrnca, vytlačíme cesnaky, pridáme smotanu na varenie, hrsť čerstvej bazalky a všetko spolu rozmixujeme na hladký krém.
Servírovanie
Polievku podávame dozdobenú olivovým olejom, smotanou, bazalkou a chrumkavou, zapečenou bagetou.