0
3
Králičie ragú s feniklom

Králičie ragú s feniklom

1 h 30 m
4 porcie
  • 1,2 kg králičích dielov
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • hladká múka
  • bio olivový olej Primadonna
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 fenikle
  • 1 bobkový list Mikado
  • čerstvý tymian
  • 300 ml suchého bieleho vína
  • 300 ml králičieho vývaru
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 100 g cherry paradajok
  • 400 g zemiakov uvarených v šupke

Potrebujeme

  • sitko

Králičie ragú s feniklom

Umyté a osušené králičie diely vykostíme a mäso nakrájame na menšie kúsky. Ochutíme ich soľou, čiernym korením a poprášime múkou. Kúsky králičieho mäsa restujeme v rozpálenom hrnci na troche olivového oleja asi 5 minút. Keď sú orestované dozlatista, vyberieme ich do misky a odložíme stranou.

Do toho istého hrnca pridáme ešte trochu olivového oleja, na ktorom orestujeme cibuľu nakrájanú nahrubo, cesnak na plátky a 1 fenikel nakrájaný na kocky. Podlejeme vínom a chvíľu spolu dusíme. Ochutíme bobkovým listom a čerstvým tymianom. Podlejeme králičím vývarom a necháme prejsť varom. Potom do hrnca vložíme vopred orestované králičie kúsky a dusíme pod pokrievkou na miernom plameni približne 30 minút domäkka. Na záver pridáme 1 lyžicu masla.

Opekaný fenikel a zemiaky

Druhý fenikel nakrájame na mesiačiky, ktoré krátko povaríme (asi 4 minúty) vo vriacej osolenej vode. Potom scedíme a necháme odkvapkať. Opečieme ich na rozpálenej panvici na troche olivového oleja dozlatista. Ochutíme soľou a čiernym korením. Na záver pridáme cherry paradajky prekrojené na polovice a stiahneme z ohňa.

Zemiaky uvarené v šupke rozdelíme pozdĺžne na polovice. Opečieme ich dozlatista na panvici na troche olivového oleja najskôr reznou stranou nadol. Potom ich otočíme, pridáme čerstvý tymian, lyžicu masla a osolíme.

Servírovanie

Do hlbokého taniera naservírujeme porciu králičieho ragú s feniklom. Ozdobíme opečenými kúskami fenikla, cherry paradajkami a feniklovou vňaťou. Opekané zemiaky podávame v samostatnej miske.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať