Králičie ragú s feniklom
- 1,2 kg králičích dielov
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- hladká múka
- bio olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 fenikle
- 1 bobkový list Mikado
- čerstvý tymian
- 300 ml suchého bieleho vína
- 300 ml králičieho vývaru
- 2 lyžice masla Pilos
- 100 g cherry paradajok
- 400 g zemiakov uvarených v šupke
Potrebujeme
- sitko
Králičie ragú s feniklom
Umyté a osušené králičie diely vykostíme a mäso nakrájame na menšie kúsky. Ochutíme ich soľou, čiernym korením a poprášime múkou. Kúsky králičieho mäsa restujeme v rozpálenom hrnci na troche olivového oleja asi 5 minút. Keď sú orestované dozlatista, vyberieme ich do misky a odložíme stranou.
Do toho istého hrnca pridáme ešte trochu olivového oleja, na ktorom orestujeme cibuľu nakrájanú nahrubo, cesnak na plátky a 1 fenikel nakrájaný na kocky. Podlejeme vínom a chvíľu spolu dusíme. Ochutíme bobkovým listom a čerstvým tymianom. Podlejeme králičím vývarom a necháme prejsť varom. Potom do hrnca vložíme vopred orestované králičie kúsky a dusíme pod pokrievkou na miernom plameni približne 30 minút domäkka. Na záver pridáme 1 lyžicu masla.
Opekaný fenikel a zemiaky
Druhý fenikel nakrájame na mesiačiky, ktoré krátko povaríme (asi 4 minúty) vo vriacej osolenej vode. Potom scedíme a necháme odkvapkať. Opečieme ich na rozpálenej panvici na troche olivového oleja dozlatista. Ochutíme soľou a čiernym korením. Na záver pridáme cherry paradajky prekrojené na polovice a stiahneme z ohňa.
Zemiaky uvarené v šupke rozdelíme pozdĺžne na polovice. Opečieme ich dozlatista na panvici na troche olivového oleja najskôr reznou stranou nadol. Potom ich otočíme, pridáme čerstvý tymian, lyžicu masla a osolíme.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naservírujeme porciu králičieho ragú s feniklom. Ozdobíme opečenými kúskami fenikla, cherry paradajkami a feniklovou vňaťou. Opekané zemiaky podávame v samostatnej miske.