3
33
Ratatouille so steakom z tuniaka

Ratatouille so steakom z tuniaka

45 min
4 porcie

Zelenina

  • olivový olej Primadonna
  • 50 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 g zeleniny (paprika, baklažán, cuketa)
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 lyžice suchého bieleho vína
  • 6 lyžíc krájaných lúpaných paradajok Freshona
  • čerstvá bazalka

Zemiaky

  • rastlinný olej Promienna
  • 400 g menších zemiakov

Tuniak

  • 4 steaky z tuniaka

Bylinkové maslo

  • 4 lyžice masla Pilos
  • 1 lyžička worcesterskej omáčky Mikado
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 lyžičky dijonskej horčice Duc de Coeur
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čerstvá petržlenová vňať
  • citrónová šťava podľa chuti

Tapenáda

  • 50 g čiernych olív bez kôstok Baresa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžice petržlenovej vňate
  • olivový olej Primadonna

Postup

Potrebujeme

  • grilovaciu panvicu
  • alobal
  • mixér

Zelenina

V rozohriatej panvici s olivovým olejom orestujeme cibuľu nakrájanú najemno a cesnak na plátky.

Pridáme baklažán a papriku nakrájanú na kocky, osolíme a okoreníme. Potom pridáme cuketu na kocky. Podlejeme víno a necháme prejsť varom. Prilejeme paradajky z konzervy a dusíme, kým zelenina nezmäkne. Tesne pred dokončením pridáme nakrájanú bazalku.

Zemiaky

Zemiaky uvarené v šupke rozdelíme na polovice a opečieme na panvici na troche oleja do zlatista. Na záver ochutíme soľou.

Tuniak

Steaky z tuniaka po oboch stranách osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Opečieme ich po oboch stranách na grilovacej panvici tak, aby bol stredne prepečený.

Na každý steak položíme plátok bylinkového masla a preložíme ich na tanier. Prikryjeme alobalom a necháme krátko odpočívať.

Olivová tapenáda

Čierne olivy, cesnak, lyžicu nasekanej petržlenovej vňate a olivový olej rozmixujeme na jemnú pastu (tapenádu).

Servírovanie

Steak podávame rozdelený na polovicu so zeleninou ratatouille, zemiakmi a olivovou tapenádou. Môžeme dozdobiť lístkami bazalky.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    09. november 2021, 16:16

    Veľmi chutná kombinácia, pochrumkali sme si, ďakujeme 😊

    Odpovedať
  • M
    Miloslav8
    09. október 2021, 15:13

    Perfektný, jednoduchý recept. Dnes som bol za pána.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      15. október 2021, 16:12

      Super, tešíme sa spolu s Vami 🙂

      Odpovedať
  • S
    Sona Grenova
    19. december 2020, 19:42

    Vynikajúci recept - mňam :)

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      26. december 2020, 11:57

      Dobrý deň, sme radi, že sa Vám recept páčil! Prajeme pekný deň.

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať