Vegetariánske burrito s hubami
Suroviny
- 300 g šampiňónov
- olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 350 g varenej červenej fazule Freshona
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 4 tortilly
- 200 g strúhaného syra cheddar Valley Spire
- 6 lyžíc paradajkového pretlaku Kania
Potrebujeme
- sitko, pučidlo na zemiaky
POSTUP
Očistené huby nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a pomaly nasucho opekáme v panvici približne 10 minút, kým sa odparí voda uvoľnená z húb. Necháme vychladnúť.
V panvici s rozohriatym olejom restujeme nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak a štipľavú papričku približne 5 minút. Potom pridáme uvarenú a precedenú fazuľu, ochutíme štipkou soli, čierneho korenia a opekáme ďalšie 2 minúty. Potom všetko spolu popučíme a necháme vychladnúť.
Tortilly pokropíme studenou vodou a natrieme fazuľovou zmesou. Obložíme kúskami opečených húb a bohato posypeme strúhaným syrom (hrsť syra odložíme na posýpku). Zrolujeme a okraje zahneme dovnútra.
V menšej zapekacej mise zmiešame paradajkový pretlak s tromi lyžicami oleja a dvomi lyžicami vody. V zmesi zľahka obalíme každé burrito a potom uložíme tesne vedľa seba spojom dole. Posypeme zvyšným syrom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme 22 – 23 minút (v závere je ideálne pečenie s horúcim vzduchom).
Po upečení necháme ešte 10 minút postáť.
Servírovanie
Vegetariánske burrito s hubami servírujeme so šalátom z čerstvej zeleniny, s guacamole alebo jogurtovým dipom.
Tip: Burrito môžeme naplniť aj kapustou, sezónnou zeleninou či kukuricou. Použiť môžeme aj iné druhy syra či ich kombinácie.