Plnené bravčové kapsy so syrom a sušenou šunkou
Suroviny
- 400 g bravčového stehna bez kosti
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý tymian
- 4 plátky sušenej šunky Dulano
- 100 g syra niva Slovenskô
- 3 stonky stonkového zeleru
- olivový olej Primadonna
- šťava z 1 citróna
- 4 slivky/blumy/ringloty
- 1 fenikel
- 1 štipľavá paprička
- 1 červená cibuľa
- 1 hrsť šalátu mix
- 1 lyžica mandľových blanšírovaných plátkov Belbake
- 1 hrsť čerstvej bazalky
Potrebujeme
potravinársku fóliu, tĺčik na mäso, špáradlá, gril s pokrievkou, kuchynské papierové utierky, kliešte na obracanie
POSTUP
Z mäsa odkrojíme dva tenké plátky, ktoré pod fóliou naklepeme. Potom ich osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Poukladáme na ne šunku, nivu a nasekané vnútorné jemné dve stonky zeleru.
Tip: Ak chceme použiť hrubšie stonky zeleru, tak ich najprv škrabkou ošúpeme.
Kapsy pevne zabalíme a uzatvoríme špáradlami. Rošt rozpáleného grilu potrieme olejom a kapsy grilujeme v zatvorenom grile z oboch strán asi 8 minút dozlatohneda. Pred dokončením ich pokvapkáme olejom a šťavou z polovice citróna.
V mise zmiešame slivky nakrájané na menšie kúsky, fenikel na rezance, papričku zbavenú jadierok na jemno, červenú cibuľu na prúžky a jednu stonku zeleru na drobno. Pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a dochutíme šťavou z polovice citróna. Pridáme šalátové listy, mandle, bazalku a zľahka premiešame.
Servírovanie
Z mäsa odstránime špáradlá a kapsy šikmo prekrojíme na polovicu. Servírujeme so slivkovým šalátom. Na záver môžeme pokvapkať olejom.