Tabbouleh a grilované špízy so schwarzwaldskou šunkou
Suroviny
Tabbouleh
- 1 hrsť bulguru Campo Largo
- 4 hrste čerstvej petržlenovej vňate
- 16 cherry paradajky
- 1 červená cibuľa
- 1 lyžička mletej škorice Kania
- šťava z 1 citróna
- 4 lyžice olivového oleja Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Špízy
- 600 g mletého mäsa mix
- 1 lyžica sušeného oregana Kania
- 4 lyžice čerstvej pažítky
- 2 cukety
- 16 plátkov schwarzwaldskej šunky Dulano Selection
- 4 červené špicaté papriky
Potrebujeme
gril, triesky z tvrdého dreva, drevené alebo kovové špajdle
POSTUP
Tabbouleh
Bulgur uvaríme podľa návodu na obale. Pridáme na jemné rezance nakrájanú petržlenovú vňať, štvrtiny cherry paradajok, najemno nasekanú cibuľu, škoricu, citrónovú šťavu, olej, soľ a korenie. Šalát necháme odležať.
Špízy
Mäso ochutíme oreganom, pažítkou, soľou, korením a vytvoríme valčeky. Zo zmesi tvarujeme malé šišky, ktoré zabalíme najprv do 1 – 2 tenkých plátkov cukety a následne do plátka šunky. Napichneme na dve špajdle (podľa veľkosti) a grilujeme sprudka asi 5 minút z každej strany.
Tip: Špajdle pred použitím namočte do vody. Vďaka tomu sa na grile nespália.
Papriky
Celé umyté papriky potrieme olejom a grilujeme v chladnej časti grilu spolu so špízom.
Aby sme dosiahli dymovú chuť, pridáme do rozpálených uhlíkov vopred namočené triesky z tvrdého dreva.
Tip: Gril počas grilovania zatvárame, aby nezačalo uhlie horieť.
Servírovanie
Mäsový špíz podávame so šalátom tabbouleh a čerstvo opečenou paprikou.