
Grilovaný wagyu steak s pak choi
Suroviny
Dresing
- 6 lyžíc majonézy Kania
- 1 lyžicu japonskej sójovej omáčky Vitasia
- 4 lyžice ryžového octu Vitasia
- 4 lyžice trstinového cukru Belbake
- 1 lyžica sezamového oleja Vitasia
- 6 lyžíc bieleho sezamu Vitasia
Steaky
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 4 hlávky pak choi
- 4 wagyu steaky
- rastlinný olej Vita D´or
Budeme potrebovať
misu, mixér, gril
POSTUP
Dresing
Do nádoby mixéra pridáme majonézu, sójovú omáčku, ryžový ocot, trstinový cukor a sezamový olej. Všetko spolu dôkladne rozmixujeme. Do zmesi primiešame opražený biely sezam.
Steaky a zelenina
Pak choi prekrojíme na polovice a 1 minútu ugrilujeme na prudkom ohni. Následne pokvapkáme sezamovým olejom, osolíme a okoreníme. Steaky potrieme olejom, osolíme, okoreníme a položíme na rozpálený gril. Grilujeme 1 minútu z každej strany – cieľom je úprava rare. Hotové steaky jemne dosolíme.
Servírovanie
Steak nakrájaný na plátky s grilovaným pak choi podávame so sezamovým dresingom.