Hovädzí karabáčik na cesnaku s gnocchi a cuketou
Suroviny
- 4 lyžice olivového oleja Primadonna
- 50 g sedliackej údenej slaniny
- 800 g hovädzieho karabáčiku
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- 70 g mrkvy
- 70 g petržlenu
- 60 g zeleru
- 3 bobkové listy Kania
- 2 cibule
- 2 lyžice paradajkového pretlaku Kania
- 2 lyžice lekváru
- 50 g cesnaku
- 500 ml polotmavého piva
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 500 g zemiakových gnocchi
- 200 g cukety
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Potrebujeme
mixér, hrniec, panvicu
POSTUP
V hrnci zohrejeme 2 lyžice olivového oleja, na ktorom krátko opražíme údenú slaninu. Pridáme na kocky nakrájaný karabáčik, osolíme, okoreníme, nemiešame len obraciame a opečieme z oboch strán.
Orestované mäso vyberieme a vo výpeku opečieme kocky koreňovej zeleniny (mrkvy, petržlenu a zeleru) dozlatista. Pridáme bobkový list.
Po troch minútach pridáme nakrájanú cibuľu a ďalej restujeme. Následne pridáme paradajkový pretlak, lekvár, opečené mäso, cesnakovú pastu, zalejeme pivom a necháme variť do zmäknutia cca 90 – 120 minút podľa veľkosti mäsa.
Tip: Ragú môžeme dusiť aj v rúre tak, že hrniec s pokrievkou vložíme do vyhriatej rúry na 160 °C približne na 90 minút.
Gnocchi uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale.
Medzitým v panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja, na ktorom orestujeme na kocky nakrájanú cuketu ochutenú soľou a korením. Po krátkom orestovaní k cukete pridáme gnocchi. Krátko opečieme a pridáme natrhanú petržlenovú vňať.
Servírovanie
Hovädzí karabáčik na cesnaku podávame s gnocchi a cuketou. Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.