0
6
Hovädzia nožina s restovaným ružičkovým kelom

Hovädzia nožina s restovaným ružičkovým kelom

2 h 30 m
8 porcií

Suroviny

  • 100 g bravčovej masti Pikok
  • ½ zeleru
  • 3 mrkvy
  • 3 petržleny
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 8 guľôčok nového korenia
  • 4 bobkové listy Kania
  • 2 cibule
  • 10 strúčikov cesnaku
  • 1,5 kg hovädzej nožiny z mladého býka
  • 1 kg ružičkového kelu
  • 500 ml červeného suchého vína
  • 2 lyžice masla Pilos
  • olivový olej Primadonna
  • zeleninový vývar podľa potreby
  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

hrniec, panvicu


POSTUP

V hrnci na masti orestujeme nakrájaný zeler, mrkvu a petržlen. Ochutíme soľou, čiernym mletým korením, novým korením a bobkovými listami. Prihodíme 5 strúčikov nakrájaného cesnaku s cibuľou a ďalej restujeme.

Hovädziu nožinu nakrájame na menšie kúsky a pridáme k základu. Premiešame a restujeme, kým sa mäso zatiahne. Osolíme, okoreníme, podlejeme vínom a varíme, kým sa z vína odparí alkohol. Podlejeme vývarom, zakryjeme pokrievkou a varíme približne 120 minút.

Kel oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode, precedíme, necháme odkvapkať a následne ho prekrojený na polovice orestujeme  v panvici s olejom a maslom. Pridáme 5 strúčikov cesnaku nakrájaného na plátky, soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať.


Servírovanie

Hovädziu nožinu podávame s restovaným kelom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať