Hlivová polievka
Suroviny
- 1 lyžica bravčovej masti Pikok
- 1 cibuľa
- 250 g hlivy ustricovej
- 1,5 lyžičky mletej červenej papriky Kania
- 2,5 lyžičky soli Kania
- 2,5 l vody
- 3 zemiaky
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g smaženej závarky do polievky Kania
- 1 hrsť petržlenovej vňate
POSTUP
Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme nakrájanú hlivu, červenú papriku a soľ. Premiešame. Prilejeme vodu, prihodíme zemiaky, očistené a nakrájané mrkvy, petržlen a pretlačený cesnak. Varíme približne 35 minút, kým zemiaky zmäknú.
Servírovanie
Hlivovú polievku podávame so smaženou závarkou a ozdobenú lístkami petržlenovej vňate.