Polievka zo sušených hríbov
- 50 g sušených hríbov Deluxe
- 1 cibuľa
- 1 lyžica masla
- 3 zemiaky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 l zeleninového vývaru
- 50 ml sladkej smotany Pilos (30 %)
Postup
Hríby namočíme do vlažnej vody a necháme zmäknúť.
Cibuľu nakrájame najemno a orestujeme v hrnci na masle dosklovita. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a krátko orestujeme. Potom pridáme namočené hríby, osolíme okoreníme, zalejeme vývarom a varíme, kým zemiaky nie sú mäkké. Potom prilejeme sladkú smotanu a polievku prevaríme. Podľa chuti na záver pridáme ešte soľ alebo mleté čierne korenie.