Hovädzie medailóniky s cuketovými hranolkami a kukuricovým pyré
- 600 g medailónikov z hovädzej sviečkovice
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- repkový olej Vita D'or
- čerstvý tymian
- 2 lyžice masla Pilos
- 2 šalotky
- 300 g sterilizovanej kukurice Freshona
- 200 g jemného hydinového vývaru
- 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 1 lyžica francúzskej dijonskej horčice Kania
- šťava z 1 citróna
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- ½ cukety
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
zapekaciu misu, alobal, kovové sitko, mixér, metličku
POSTUP
Hovädzie medailóniky
Mäso osolíme, okoreníme a opečieme v panvici s trochou oleja z obidvoch strán. Preložíme
do zapekacej misy, položíme na naň tymian, lyžicu masla a pečieme 6 - 8 minút v rúre vyhriatej na 160 °C. Hotové prikryjeme alobalom a necháme chvíľku odpočinúť. Tesne pred servírovaním šťavu z mäsa prelejeme do panvice, prevaríme a zjemníme lyžicou masla.
Kukuricové pyré
Šalotky nakrájame najemno a restujeme na oleji spolu s nasekanými lístkami tymianu. Pridáme 200 g precedenej a odkvapkanej kukurice, podlejeme vývarom, smotanou a osolíme. Varíme asi 15 minút. Hotové rozmixujeme, prepasírujeme a v prípade potreby dochutíme.
Marinovaný šalát
Zmiešaním horčice, 2 lyžíc olivového oleja, citrónovej šťavy, soli a korenia pripravíme marinádu, ktorou zalejeme štvrtinu cukety nakrájanej na plátky a zvyšnú odkvapkanú kukuricu.
Cuketové hranolčeky
Druhú štvrtinu cukety nakrájame na hranolčeky, ktoré opečieme na olivovom oleji, osolíme a okoreníme.
Servírovanie
Hovädzie medailóniky podávame spoločne s kukuricovým pyré, cuketovými hranolčekmi a marinovaným šalátom. Omáčku z výpeku podávame v samostatnej miske.