20
194
Morčacie prsia plnené Camembertom, rukolou a brusnicami

Morčacie prsia plnené Camembertom, rukolou a brusnicami

45 min
4 porcie
  • 150 g syra camembert Chene d´Argent
  • 500 g morčacích rezňov (plátky)
  • 1 tekvica Hokkaido
  • olivový olej Primadonna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý tymian
  • 1 hlávka cesnaku
  • 1 hrsť rukoly
  • 1 hrsť sušených brusníc Alesto Fine
  • 100 ml suchého ružového vína

POTREBUJEME

  • zapekaciu misu
  • papierové utierky
  • tĺčik na mäso
  • drevené špajle
  • grilovaciu panvicu

Pečená tekvica

Tekvicu ošúpeme, vnútro vydlabeme a nakrájame ju na menšie kúsky. Nakrájanú tekvicu vložíme do zapekacej misy. Môžeme pridať aj niekoľko semienok z tekvice. Zmes pokvapkáme olivovým olejom, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a posypeme čerstvým tymianom. Celú hlávku cesnaku (aj so šupkou) pozdĺžne rozrežeme a rozlámeme na strúčiky, ktoré tiež pridáme k tekvici. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C približne na 30 minút.

Plnené morčacie rezne

Morčacie prsia opláchneme pod tečúcou vodou a dôkladne osušíme papierovou utierkou. Mäso naklepeme na tenšie plátky. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Každý plátok naplníme veľkým kusom syra camembert, rukolou a brusnicami, ktoré sme si deň vopred namočili do ružového vína. Plátok mäsa preložíme a urobíme si kapsy, ktoré spojíme špajľou. Na grilovacej panvici rozohrejeme olivový olej a mäso sprudka opečieme do zlatohneda (z každej strany asi 4 minúty). Mäso potom preložíme do zapekacej misy na predpečenú tekvicu a dáme dopiecť do rúry na ďalších 10 minút.

SERVÍROVANIE

Mäso servírujeme na pečenej tekvici. Pred podávaním ozdobíme brusnicami, pečenými tekvicovými semienkami a lístkami čerstvej rukoly. Na záver môžeme pokvapkať olivovým olejom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    27. september 2015, 23:01

    nam recept velmi chutil, len tekvica bola asi viac prezreta takze by stacil kratsi cas na pecenie - viac sa rozpadavala. inak recept vynikajuci, vrelo odporucam vsetkym :)

    Odpovedať
  • Behati
    22. február 2015, 15:22

    Skvelý recept :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    04. február 2015, 09:06

    výborný recept, krásna harmónia farieb a chuti

    Odpovedať
  • Zuzana
    13. október 2014, 12:48

    ... vyzerá zaujímavo ... dobrý tip na nedeľný obed ... vyskúšam

    Odpovedať
  • Emili Gašparíková
    15. máj 2014, 13:39

    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať