Morčacie prsia plnené Camembertom, rukolou a brusnicami
- 150 g syra camembert Chene d´Argent
- 500 g morčacích rezňov (plátky)
- 1 tekvica Hokkaido
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý tymian
- 1 hlávka cesnaku
- 1 hrsť rukoly
- 1 hrsť sušených brusníc Alesto Fine
- 100 ml suchého ružového vína
POTREBUJEME
- zapekaciu misu
- papierové utierky
- tĺčik na mäso
- drevené špajle
- grilovaciu panvicu
Pečená tekvica
Tekvicu ošúpeme, vnútro vydlabeme a nakrájame ju na menšie kúsky. Nakrájanú tekvicu vložíme do zapekacej misy. Môžeme pridať aj niekoľko semienok z tekvice. Zmes pokvapkáme olivovým olejom, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a posypeme čerstvým tymianom. Celú hlávku cesnaku (aj so šupkou) pozdĺžne rozrežeme a rozlámeme na strúčiky, ktoré tiež pridáme k tekvici. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C približne na 30 minút.
Plnené morčacie rezne
Morčacie prsia opláchneme pod tečúcou vodou a dôkladne osušíme papierovou utierkou. Mäso naklepeme na tenšie plátky. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Každý plátok naplníme veľkým kusom syra camembert, rukolou a brusnicami, ktoré sme si deň vopred namočili do ružového vína. Plátok mäsa preložíme a urobíme si kapsy, ktoré spojíme špajľou. Na grilovacej panvici rozohrejeme olivový olej a mäso sprudka opečieme do zlatohneda (z každej strany asi 4 minúty). Mäso potom preložíme do zapekacej misy na predpečenú tekvicu a dáme dopiecť do rúry na ďalších 10 minút.
SERVÍROVANIE
Mäso servírujeme na pečenej tekvici. Pred podávaním ozdobíme brusnicami, pečenými tekvicovými semienkami a lístkami čerstvej rukoly. Na záver môžeme pokvapkať olivovým olejom.