12
30
Pečené bravčové s feniklom a karí korením

Pečené bravčové s feniklom a karí korením

1 h 20 m
5 porcií
  • 800 g bravčových kociek na guláš
  • 3 fenikle
  • 1 pór (iba biela časť)
  • 200 g cherry paradajok
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 lyžice karí korenia Mikado
  • olivový olej Primadonna
  • kôra z 1 citróna
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 150 ml suchého bieleho vína
  • 250 ml vývaru
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Potrebujeme

  • strúhadlo
  • zapekaciu misu
  • alobal

Postup

Z fenikla odrežeme spodnú drevnatú časť a tiež vrchnú časť s vňaťou (podľa potreby odstránime aj vonkajšie listy). Vňať si odložíme na dozdobenie jedla. Fenikel rozrežeme na polovicu, nakrájame na kúsky a umyjeme studenou vodou. Pór pozdĺžne prekrojíme, dôkladne umyjeme a nakrájame na kúsky. Cherry paradajky nakrájame na štvrtinky. Do misy dáme nakrájaný fenikel, pór, cherry paradajky a ochutíme soľou, mletým čiernym korením a 1 lyžicou karí korenia. Pokvapkáme olivovým olejom, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a zľahka premiešame. Zeleninu preložíme do zapekacej misy.

Nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak opražíme na rozpálenej panvici na olivovom oleji dozlatista. Pridáme bravčové kocky, ktoré ochutíme soľou, mletým čiernym korením a 1 lyžicou karí korenia. Keď sa mäso zatiahne, podlejeme ho suchým bielym vínom, premiešame a iba krátko povaríme, aby sa víno úplne neodparilo. Takto pripravené mäso preložíme do zapekacej misy so zeleninou a zľahka premiešame. Podlejeme teplým vývarom, zapekaciu misu prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 45 minút. Potom mäso podlejeme smotanou a odokryté dopekáme približne 15 minút domäkka.

Servírovanie

Pečené bravčové kocky s feniklom podávame posypané vňaťou z fenikla.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    22. november 2016, 19:29

    Skvele sme si pochutnali:) dakujeme, pouzili sme ale kuracie prsicko

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. február 2015, 02:19

    Vyborna vec, namiesto smotany sme dali kokosove mlieko a bolo to genialne, predpokladam ze so smotanou je to tiez super. Dali sme viac toho kokosoveho mlieka a bolo vela stavy, takze nabuduce budeme radsej davkovat podla receptu ;) ale aj taka redsia stava bola super. Vdaka za recept.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    08. február 2015, 08:56

    ja som mäsko musela nechať min. o hodinu dlhsie v trúbe a nabudúce teda oveľa menej vývaru, možno aj smotany lebo to vôbec nebolo tak pekne zapečené a "tuhé" ako na obrázku inak chuťovo vynikajúce

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. február 2015, 01:01

    Milan: Ja mám tiež v mobile windows a videá mi idú ale pred dlhším časom tuším tiež nešli :-D. Satanko: tak si treba recept prispôsobiť. To že sa niečo raz nepodarí ešte neznamená že je to zlý kuchár. Ostatným chutilo tak možno len treba podľa seba. 100 ľudí, 100 chutí, pekný deň :-)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. február 2015, 22:07

    Naozaj vyborne...zaujimave prepojenie chuti. Nabuduce ale dam menej vyvaru a o trosku menej citronovej kory.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info