Pečené bravčové s feniklom a karí korením
- 800 g bravčových kociek na guláš
- 3 fenikle
- 1 pór (iba biela časť)
- 200 g cherry paradajok
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice karí korenia Mikado
- olivový olej Primadonna
- kôra z 1 citróna
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 150 ml suchého bieleho vína
- 250 ml vývaru
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
Potrebujeme
- strúhadlo
- zapekaciu misu
- alobal
Postup
Z fenikla odrežeme spodnú drevnatú časť a tiež vrchnú časť s vňaťou (podľa potreby odstránime aj vonkajšie listy). Vňať si odložíme na dozdobenie jedla. Fenikel rozrežeme na polovicu, nakrájame na kúsky a umyjeme studenou vodou. Pór pozdĺžne prekrojíme, dôkladne umyjeme a nakrájame na kúsky. Cherry paradajky nakrájame na štvrtinky. Do misy dáme nakrájaný fenikel, pór, cherry paradajky a ochutíme soľou, mletým čiernym korením a 1 lyžicou karí korenia. Pokvapkáme olivovým olejom, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a zľahka premiešame. Zeleninu preložíme do zapekacej misy.
Nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak opražíme na rozpálenej panvici na olivovom oleji dozlatista. Pridáme bravčové kocky, ktoré ochutíme soľou, mletým čiernym korením a 1 lyžicou karí korenia. Keď sa mäso zatiahne, podlejeme ho suchým bielym vínom, premiešame a iba krátko povaríme, aby sa víno úplne neodparilo. Takto pripravené mäso preložíme do zapekacej misy so zeleninou a zľahka premiešame. Podlejeme teplým vývarom, zapekaciu misu prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 45 minút. Potom mäso podlejeme smotanou a odokryté dopekáme približne 15 minút domäkka.
Servírovanie
Pečené bravčové kocky s feniklom podávame posypané vňaťou z fenikla.