Hruškové Bircher müsli
Základ
- 40 g pekanových orechov Alesto
- 2 hrušky
- šťava z ½ citróna
- 180 g celozrnných vločiek Crownfield
- 10 g chia semienok Alesto
- 1 lyžička mletej škorice Kania
- 300 ml sójového nápoja Pilos
- 150 g sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
Topping
- 4 hrušky
- šťava z ½ citróna
- 30 g masla Pilos
- 40 g hrozienok Belbake
- 50 g trstinového cukru Belbake
- 20 ml brandy
Čas chladenia: 12 hodín
Potrebujeme
strúhadlo
POSTUP
Základ
Pekanové orechy nasekáme nahrubo. Očistené hrušky nastrúhame nahrubo a zalejeme citrónovou šťavou. Všetky suroviny na základ spolu zmiešame a necháme odležať v chladničke ideálne cez noc.
Topping
Na druhý deň hrušky zbavíme jadrovníkov, nakrájame na kocky a zalejeme citrónovou šťavou. V hlbšej panvici rozpálime maslo, na ktorom sprudka opekáme hrušky spolu s hrozienkami. Keď hrušky získajú zlatistú farbu, posypeme ich cukrom a skaramelizujeme. Potom prilejeme brandy a krátko flambujeme.
Servírovanie
Hruškové Bircher müsli servírujeme v miske preliate ešte teplými flambovanými hruškami.