Hruškovo-jablkové hniezda
Suroviny
- 2 hrušky
- 1 jablko
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 kysnuté cesto Chef Select & You
- 1 lyžica škoricového cukru
- 55 g kryštálového cukru Belbake
- 1,5 lyžice mletej škorice Kania
- 40 g masla Pilos
- práškový cukor Belbake
Potrebujeme
okrúhlu formu na pečenie s priemerom 17 cm
POSTUP
Hrušky a jablká nakrájame na malé kocky. Polejeme ich citrónovou šťavou, posypeme škoricovým cukrom a premiešame.
Kysnuté cesto rozbalíme, posypeme kryštálovým cukrom a mletou škoricou. Poukladáme plátky masla a nakoniec hruškovo-jablkovú zmes.
Zrolujeme a necháme odstáť v chladničke približne 20 minút. Potom nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré ukladáme do maslom vymazanej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 – 30 minút.
Tip: Ak nemáme formu, ktorá udrží tekutinu vo vnútri, podložíme ju plechom.
Servírovanie
Upečené hniezda servírujeme posypané práškovým cukrom.