
Jahodová bublanina s mandľami
Suroviny
- 4 vajcia
- 150 g kryštálového cukru Belbake
- 8 g vanilkového cukru Belbake
- soľ Kania
- 200 g smotany na šľahanie Pilos (40%)
- 250 g hladkej múky Belbake
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
Ešte budeme potrebovať
- maslo Pilos na vymazanie formy
- hladká múka Belbake na vysypanie formy
- 400 g čerstvých jahôd
- 3 lyžice blanšírovaných mandlí Alesto
- práškový cukor Belabke
Potrebujeme
plech na pečenie 38 x 26 x 7,5 cm
POSTUP
Vajcia s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli vyšľaháme do nadýchanej peny. Zľahka zamiešame smotanu, cez sitko presypeme hladkú múku a prášok do pečiva. Krúživými, nadľahčujúcimi pohybmi všetko spracujeme na jednotné cesto. Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto rovnomerne rozotrieme, na vrch poukladáme nakrájané jahody a posypeme mandľami. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C cca 30 minút.
Servírovanie
Jahodovú bublaninu s mandľami posypeme práškovým cukrom.