Čokoládový koláč s jahodami
Suroviny
- 400 g čokoládovej nátierky Choco nussa
- 70 g hladkej múky Belbake
- 2 vajcia
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 1 vanilínový cukor Belbake
- 250 g jahôd
- 200 g horkej čokolády Fin Carré
- 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- čerstvá mäta
Potrebujeme
- papier na pečenie, plech s rozmermi 22x22 cm
POSTUP
Čokoládovú nátierku, múku a vajcia zmiešame v miske. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C cca 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilínovým cukrom na šľahačku.
Jahody očistíme a nakrájame na malé kúsky. Šľahačku zmiešame s jahodami a rozotrieme na čokoládový základ.
Nakoniec zmiešame roztopenú horkú čokoládu s teplou smotanou, ktorú rozotrieme po šľahačkovej vrstve. Koláč odložíme do chladničky na minimálne 4 hodiny. Nakoniec ozdobíme lístkami čerstvej mäty.