25
32
Sacherova torta

Sacherova torta

2 h 30 m
12 porcií

Korpus

  • 130 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
  • 130 g zmäknutého masla Pilos
  • 100 g práškového cukru Castello
  • 3 vajíčka
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 130 g hladkej múky
  • 100 g marhuľového džemu Maribel

Poleva ganache

  • 100 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 50 g zmäknutého masla Pilos

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • tortovú formu na pečenie s priemerom 26 cm

Korpus

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a necháme ju vychladnúť. Medzitým vymiešame maslo s práškovým cukrom do peny. K maslovej zmesi primiešame po jednom žĺtky a potom aj vychladnutú roztopenú čokoládu. Bielky s kryštálovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do zmesi. Nakoniec po častiach opatrne primiešame 3-krát preosiatu múku. Cesto rovnomerne rozotrieme do tortovej formy vytretej maslom a vysypanej múkou. Pečieme pri teplote 180 °C asi 55 minút (už po 40 minútach cesto skontrolujeme). Po upečení necháme korpus vychladnúť.

Poleva

Čokoládu nasekáme na menšie kúsky, zalejeme ju horúcou smotanou a necháme dve minúty odstáť. Potom dôkladne premiešame, až kým sa úplne nerozpustí. Na záver pridáme zmäknuté maslo a vymiešame dohladka.

Sacherova torta

Vychladnutý korpus vyberieme z formy a prerežeme ho na polovicu. Spodný korpus potrieme marhuľovým džemom zmiešaným s 50 ml horúcej vody a prikryjeme vrchným korpusom (aby bol vrch torty rovný, môžeme vrchný korpus otočiť reznou stranou hore). Vrch aj boky torty polejeme polovicou pripravenej polevy, uhladíme a tortu dáme na 30 minút do chladničky, aby poleva stuhla. Potom na tortu nalejeme zvyšok polevy a uhladíme. Pred podávaním necháme opäť stuhnúť v chladničke.

Trik: Ako vyrovnať korpus

Ihneď po dopečení vyberieme korpus z formy, preklopíme ho vrchnou stranou smerom dole a takto necháme vychladnúť. Ak sa vrch korpusu nevyrovnal pri chladnutí, zrežeme ho nožom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    27. november 2021, 01:01

    Ja som sa s ňou natrápila to pečiem nejaký ten rok. Cesto nízke, na vrchu tvrdá Krista, ako penová torta a celý vrch sa mi rozpadol, tak som ho skladala ako lego. Nie je to sacherka. Škoda, že som nerobila originál.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. február 2021, 10:26

    Podľa tohto receptu som piekla už asi 10x a stále top výsledok. Jedine čo robím iné je to, že cesto robím s 8 vajíčkami.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      19. február 2021, 10:45

      Dobrý deň, ďakujeme veľmi pekne za pochvalu! Wow, už 10x :O Naozaj nás teší, že ste si tento recept tak obľúbili :)

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        08. jún 2021, 16:27

        netrebalo pridat aj kypriaci prasok?

        Odpovedať
        • H
          Hosť
          15. november 2021, 09:40

          Tiež si myslím, "torta" nemala výšku ani 2 cm a na vrchu sa spravila tvrdá vysušená krusta už po pol hodine pečenia. Svokre tiež rovnako nevyšla. Niekde tam bude chyba.

          Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. január 2021, 20:42

    Recept jednoduchý a výsledok bol podľa predstav , ja som pridala este jedno vajíčko a bol to dobrý nápad 🙂

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. január 2021, 16:48

    Vyskúšali sme, torta je chutná ale nie je to sacherka....

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      14. november 2021, 12:09

      Súhlasím 👍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. september 2020, 20:45

    40 minut a 55 minut je slusny rozdiel..

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info