37
90
Sacherova torta

Sacherova torta

2 h 30 m
12 porcií

Korpus

  • 130 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
  • 130 g zmäknutého masla Pilos
  • 100 g práškového cukru Belbake
  • 3 vajíčka
  • 100 g kryštálového cukru Belbake
  • 130 g hladkej múky
  • 100 g marhuľového džemu Maribel

Poleva ganache

  • 100 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 50 g zmäknutého masla Pilos

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • tortovú formu na pečenie s priemerom 26 cm

Korpus

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a necháme ju vychladnúť. Medzitým vymiešame maslo s práškovým cukrom do peny. K maslovej zmesi primiešame po jednom žĺtky a potom aj vychladnutú roztopenú čokoládu. Bielky s kryštálovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do zmesi. Nakoniec po častiach opatrne primiešame 3-krát preosiatu múku. Cesto rovnomerne rozotrieme do tortovej formy vytretej maslom a vysypanej múkou. Pečieme pri teplote 180 °C asi 55 minút (už po 40 minútach cesto skontrolujeme). Po upečení necháme korpus vychladnúť.

Poleva

Čokoládu nasekáme na menšie kúsky, zalejeme ju horúcou smotanou a necháme dve minúty odstáť. Potom dôkladne premiešame, až kým sa úplne nerozpustí. Na záver pridáme zmäknuté maslo a vymiešame dohladka.

Sacherova torta

Vychladnutý korpus vyberieme z formy a prerežeme ho na polovicu. Spodný korpus potrieme marhuľovým džemom zmiešaným s 50 ml horúcej vody a prikryjeme vrchným korpusom (aby bol vrch torty rovný, môžeme vrchný korpus otočiť reznou stranou hore). Vrch aj boky torty polejeme polovicou pripravenej polevy, uhladíme a tortu dáme na 30 minút do chladničky, aby poleva stuhla. Potom na tortu nalejeme zvyšok polevy a uhladíme. Pred podávaním necháme opäť stuhnúť v chladničke.

Trik: Ako vyrovnať korpus

Ihneď po dopečení vyberieme korpus z formy, preklopíme ho vrchnou stranou smerom dole a takto necháme vychladnúť. Ak sa vrch korpusu nevyrovnal pri chladnutí, zrežeme ho nožom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    15. júl 2024, 18:38

    Zbytočne vyhodené ingrediencie, v recept bez kypriaceho prášku, v korpuse písaný džem v návode vynechaný. Ešteže som zachovala chladnú hlavu a nehodila všetko do koša. Pridala som prášok aj džem do cesta, pečie sa, uvidím ako ma prekvapí poleva. Ale zrejme už neotvorím kuchyňu lidla takých najmenej....

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      22. júl 2024, 14:43

      Treba citat a porozumenim... mate tam popisane v postupe aj to, ako a kde mate pouzit dzem :)

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. máj 2023, 18:15

    Robil som a korpus absolútne celé zle a šiel som krok za krokom....piekol sa 50minut a po vychladnutí cesto praskalo, bolo strašne nízke, cesto gumové a v strede surové....neviem či zlá rúra alebo pekár..🤣

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      06. október 2023, 21:27

      Súhlas. Čakala som iný výsledok. Nie prvý korpus som piekla , ale toto nie ono....

      Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      16. máj 2023, 12:19

      Dobrý deň, mrzí nás, že tentokrát cesto nevyšlo. Pri miešaní surovín je dôležité mať ingrediencie v izbovej teplote. Taktiež treba dbať na dôkladne vymiešanie snehu a následné zmiešanie s ostatnými surovinami. 😇 Veríme, že dáte nášmu receptu ešte jednu šancu. 😊

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. apríl 2023, 15:32

    Tento recept je jeden z najlepsich na sacherovu tortu. Akurat ze by som nabuduce robila zo 6vajec. Musela som dorabat este jeden korpus.... ale ozaj najlepsia chut 🥰

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      06. máj 2023, 21:01

      Dobrý deň, veľmi nás Váš komentár potešil. Ďakujeme za pozitívnu spätnú väzbu aj za radu pre ostatných. 😇

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. apríl 2023, 11:53

    3 vajicka je malo, pre toto mnozstvo muky a cukru je potrebne pracovat so 6 vajickami.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      06. máj 2023, 21:00

      Dobrý deň, ďakujeme za Váš praktický tip. Veríme, že sa aj ostatní inšpirujú Vašou radou. 🥰

      Odpovedať
  • S
    Sima Bezmena
    15. február 2023, 20:47

    Napriek zdanlivo jednoduchemu receptu si myslim, ze je pre zrucnejsiu cukrarku. Dovodom su prave finalne kroky. Mne sa korpus upiekol uz po 45 min, na vrchu sa urobila krusta, ktora sa lamala, co skomplikovako polozenie polky korpusu na druhu polku s dzemom. Odporucam uz po prekrojeni polku presunut na maly tanierik, korpus chytit rukou zvrchu a rychlym pohybom pretocit a polozit na korpus s dzemom. Aspon mne toto pomohlo ako pomocka nech sa mi korpus nepolame. Chce to proste uz urcitu zrucnost. Inak mi vysla torta dobre, chutovo dobra.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      20. február 2023, 11:33

      Dobrý deň Sima, ďakujeme za Vašu spätnú väzbu. 😇 Skvelé, že ste sa podelili o Vašu skúsenosť. Veríme, že tipy si prečítajú aj ostatní a nechajú sa inšpirovať. 🥰

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať