30
47
Sacherova torta

Sacherova torta

2 h 30 m
12 porcií

Korpus

  • 130 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
  • 130 g zmäknutého masla Pilos
  • 100 g práškového cukru Castello
  • 3 vajíčka
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 130 g hladkej múky
  • 100 g marhuľového džemu Maribel

Poleva ganache

  • 100 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 50 g zmäknutého masla Pilos

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • tortovú formu na pečenie s priemerom 26 cm

Korpus

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a necháme ju vychladnúť. Medzitým vymiešame maslo s práškovým cukrom do peny. K maslovej zmesi primiešame po jednom žĺtky a potom aj vychladnutú roztopenú čokoládu. Bielky s kryštálovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do zmesi. Nakoniec po častiach opatrne primiešame 3-krát preosiatu múku. Cesto rovnomerne rozotrieme do tortovej formy vytretej maslom a vysypanej múkou. Pečieme pri teplote 180 °C asi 55 minút (už po 40 minútach cesto skontrolujeme). Po upečení necháme korpus vychladnúť.

Poleva

Čokoládu nasekáme na menšie kúsky, zalejeme ju horúcou smotanou a necháme dve minúty odstáť. Potom dôkladne premiešame, až kým sa úplne nerozpustí. Na záver pridáme zmäknuté maslo a vymiešame dohladka.

Sacherova torta

Vychladnutý korpus vyberieme z formy a prerežeme ho na polovicu. Spodný korpus potrieme marhuľovým džemom zmiešaným s 50 ml horúcej vody a prikryjeme vrchným korpusom (aby bol vrch torty rovný, môžeme vrchný korpus otočiť reznou stranou hore). Vrch aj boky torty polejeme polovicou pripravenej polevy, uhladíme a tortu dáme na 30 minút do chladničky, aby poleva stuhla. Potom na tortu nalejeme zvyšok polevy a uhladíme. Pred podávaním necháme opäť stuhnúť v chladničke.

Trik: Ako vyrovnať korpus

Ihneď po dopečení vyberieme korpus z formy, preklopíme ho vrchnou stranou smerom dole a takto necháme vychladnúť. Ak sa vrch korpusu nevyrovnal pri chladnutí, zrežeme ho nožom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    12. máj 2022, 22:35

    Ja som podľa tohoto receptu piekla sacherku prvýkrát... A super, krásna, chutná... Super recept.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. apríl 2022, 21:14

    Ja som piekla, asi 3 x, a vždy sa podarila, základ je podľa mňa v poctivej príprave a miešaní aby bolo cesto nadýchané, bola výborná.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. január 2022, 11:24

    P. Polakova ma top recepty rad peciem veci od nej....sacherku mam peknu hrubu....ked neviete piect tak nehejtujte a nepecte....

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. január 2022, 15:32

    Celeeeeee zle!!!! Pečiem dlho , ale toto je pekná hovadina ! Nízke, hutné, tvrdé ako z bokov tak zvrchu! Škoda ingrediencií !!!!!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. december 2021, 23:57

    Úha, no ... tak ja som piekla prvýkrát v živote dezert. A rovno som si vybrala Sacherku a po skončení zúfalstvo, ako už tu nejaká spomenula, skladačka Lega, extrémne prerušené, vyčítala som si ze som si snáď mohla vybrať klasicky piškót pre začiatok...ale neľutujem toto rozhodnutie, aspoň viem, ze netreba ist hneď podľa prvého receptu. Škoda... ale tak deti spapaju, chuťovo to nie je zle, ale toto nie je Sacherova torta...

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      02. december 2021, 23:59

      ...pani... nie nejaká, pardon, zle som vymazala co som vymazala...

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať