34
75
Sacherova torta

Sacherova torta

2 h 30 m
12 porcií

Korpus

  • 130 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
  • 130 g zmäknutého masla Pilos
  • 100 g práškového cukru Castello
  • 3 vajíčka
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 130 g hladkej múky
  • 100 g marhuľového džemu Maribel

Poleva ganache

  • 100 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 50 g zmäknutého masla Pilos

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • tortovú formu na pečenie s priemerom 26 cm

Korpus

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a necháme ju vychladnúť. Medzitým vymiešame maslo s práškovým cukrom do peny. K maslovej zmesi primiešame po jednom žĺtky a potom aj vychladnutú roztopenú čokoládu. Bielky s kryštálovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do zmesi. Nakoniec po častiach opatrne primiešame 3-krát preosiatu múku. Cesto rovnomerne rozotrieme do tortovej formy vytretej maslom a vysypanej múkou. Pečieme pri teplote 180 °C asi 55 minút (už po 40 minútach cesto skontrolujeme). Po upečení necháme korpus vychladnúť.

Poleva

Čokoládu nasekáme na menšie kúsky, zalejeme ju horúcou smotanou a necháme dve minúty odstáť. Potom dôkladne premiešame, až kým sa úplne nerozpustí. Na záver pridáme zmäknuté maslo a vymiešame dohladka.

Sacherova torta

Vychladnutý korpus vyberieme z formy a prerežeme ho na polovicu. Spodný korpus potrieme marhuľovým džemom zmiešaným s 50 ml horúcej vody a prikryjeme vrchným korpusom (aby bol vrch torty rovný, môžeme vrchný korpus otočiť reznou stranou hore). Vrch aj boky torty polejeme polovicou pripravenej polevy, uhladíme a tortu dáme na 30 minút do chladničky, aby poleva stuhla. Potom na tortu nalejeme zvyšok polevy a uhladíme. Pred podávaním necháme opäť stuhnúť v chladničke.

Trik: Ako vyrovnať korpus

Ihneď po dopečení vyberieme korpus z formy, preklopíme ho vrchnou stranou smerom dole a takto necháme vychladnúť. Ak sa vrch korpusu nevyrovnal pri chladnutí, zrežeme ho nožom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • S
    Sima Bezmena
    15. február 2023, 20:47

    Napriek zdanlivo jednoduchemu receptu si myslim, ze je pre zrucnejsiu cukrarku. Dovodom su prave finalne kroky. Mne sa korpus upiekol uz po 45 min, na vrchu sa urobila krusta, ktora sa lamala, co skomplikovako polozenie polky korpusu na druhu polku s dzemom. Odporucam uz po prekrojeni polku presunut na maly tanierik, korpus chytit rukou zvrchu a rychlym pohybom pretocit a polozit na korpus s dzemom. Aspon mne toto pomohlo ako pomocka nech sa mi korpus nepolame. Chce to proste uz urcitu zrucnost. Inak mi vysla torta dobre, chutovo dobra.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      20. február 2023, 11:33

      Dobrý deň Sima, ďakujeme za Vašu spätnú väzbu. 😇 Skvelé, že ste sa podelili o Vašu skúsenosť. Veríme, že tipy si prečítajú aj ostatní a nechajú sa inšpirovať. 🥰

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. august 2022, 13:05

    Zlý recept, poprípade tam niečo chýba. Robila som a nevyšlo to vôbec, je to male v prostriedku nedopecene po krajoch tvrdé. Robila som na dvakrát v dvoch rôznych rúrach a vôbec to nevyšlo

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. august 2022, 12:52

    No ako to povedať. Robila som to na dvakrát, pretože prvý krát to vyšlo cele zle a to som išla presne krok za krokom ako bolo v postupe. Druhý krát som to robila rovnako akurát som muku nepreosievala a cele som to miešala iba metličkou nie mixerom. Mixérom iba bielka a maslo so žĺtkami.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. júl 2022, 21:50

    Radšej som sa mohla ísť poprechádzať ako piecť podľa tohto receptu keď mám výborný recept na čokoládovú zákusok úplne dávam za pravdu tej ktorá sladala lego . Rada by som sa dotkla toho cesta na videu 55min. neskutočné skoro ako chleba.skoda že som si pred pečením neprečítala tieto hodnotenia. Asi by som porozmýšlala či piecť alebo nie to mám pre podruhy raz.a keby sa niekto ozval tak piect viem už pečiem 50rokov

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. máj 2022, 22:35

    Ja som podľa tohoto receptu piekla sacherku prvýkrát... A super, krásna, chutná... Super recept.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať