0
30
Jogurtový koláč s pomarančom

Jogurtový koláč s pomarančom

50 min
16 porcií

Korpus

  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 160 g kryštálového cukru
  • 150 ml bieleho jogurtu gréckeho typu
  • 10 lyžíc olivového oleja
  • 1 pomaranč
  • 70 g hladkej múky
  • 110 g polohrubej múky
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva

 

Poleva

  • 100 g práškového cukru
  • 2 lyžice šťavy z pomaranča

POSTUP

POTREBUJEME

 

  • mixér s nadstavcom metlička
  • sitko
  • formu na chlebík

 

Korpus

Vaječné bielky so štipkou soli a polovicou cukru vyšľaháme mixérom do pevného snehu. Žĺtky, zvyšný cukor, jogurt, olej a nastrúhanú kôru z umytého pomaranča vymiešame do peny. Preosiate múky zmiešame s práškom do pečiva a postupne po lyžiciach zapracujeme do žĺtkového cesta. Nakoniec opatrne vmiešame aj pripravený sneh z bielkov. Cesto nalejeme do olejom vymazanej a múkou vysypanej formy na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 35 - 40 minút.

 

Poleva

Práškovým cukrom vymiešaným s pomarančovou šťavou polejeme  vychladnutý koláč a necháme stuhnúť pri izbovej teplote.

 

Tip: Koláč môžeme podávať aj ozdobený čokoládou, cukrovými polevami, mletými orechami, škoricou alebo práškovým cukrom.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať