Kávové linecké kolieska
Suroviny
Linecké cesto
- 260 g hladkej múky Belbake
- 90 g práškového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 150 g masla Pilos
- 2 žĺtky
- 10 g rozpustnej kávy Bellarom
Kávový krém
- 40 g Zlatého stebla Belbake
- 2 žĺtky
- 80 g vanilínového cukru Belbake
- 300 ml mlieka Pilos
- 20 g rozpustnej kávy Bellarom
- Ešte budeme potrebovať:
- 300 g masla Pilos
- 120 g práškového cukru Belbake
Na ozdobu
- 200 g horkej čokolády Fin Carré
- 50 g kávových zŕn
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom lopatka a metlička, potravinársku fóliu, tyčový mixér, cukrárske vrecko s ozdobnou zúbkovanou špičkou, plech, papier na pečenie, valček
Postup
Linecké cesto
Múku, cukor, štipku soli a maslo vymiešame v robote s nadstavcom lopatka na mrveničku. Pridáme žĺtky a rozpustnú kávu. Cesto ručne premiesime a zabalíme do fólie. Necháme ho aspoň 60 – 120 minút odpočinúť v chladničke. Stuhnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na 2 mm plát. Z cesta vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 – 15 minút. Po upečení necháme kolieska úplne vychladnúť.
Kávový krém
Zlaté steblo vymiešame so žĺtkami, vanilínovým cukrom, trochou mlieka a kávou. Miešame, kým odstránime hrudky a následne prilejeme zvyšné mlieko. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Uvarený kávový puding prelejeme do misky a prikryjeme ho fóliou, aby sa na ňom nevytvorila koža. Kým puding chladne, vymiešame maslo s práškovým cukrom. Do maslovej zmesi pridáme rozmiešaný kávový puding. Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou zúbkovanou špičkou. Necháme ho stuhnúť v chladničke. Koliesko naplníme krémom a prikryjeme druhým kolieskom. Na záver ich namočíme do roztopenej čokolády a ozdobíme celými kávovými zrnami.