0
15
Kávové linecké kolieska

Kávové linecké kolieska

1 h 15 m
20 porcií

Suroviny

Linecké cesto

  • 260 g hladkej múky Belbake
  • 90 g práškového cukru Belbake
  • štipka soli Kania
  • 150 g masla Pilos
  • 2 žĺtky
  • 10 g rozpustnej kávy Bellarom


Kávový krém

  • 40 g Zlatého stebla Belbake
  • 2 žĺtky
  • 80 g vanilínového cukru Belbake
  • 300 ml mlieka Pilos
  • 20 g rozpustnej kávy Bellarom
  • Ešte budeme potrebovať:
  • 300 g masla Pilos
  • 120 g práškového cukru Belbake


Na ozdobu

  • 200 g horkej čokolády Fin Carré
  • 50 g kávových zŕn

Potrebujeme

kuchynský robot s nadstavcom lopatka a metlička, potravinársku fóliu, tyčový mixér, cukrárske vrecko s ozdobnou zúbkovanou špičkou, plech, papier na pečenie, valček


Postup

Linecké cesto

Múku, cukor, štipku soli a maslo vymiešame v robote s nadstavcom lopatka na mrveničku. Pridáme žĺtky a rozpustnú kávu. Cesto ručne premiesime a zabalíme do fólie. Necháme ho aspoň 60 – 120 minút odpočinúť v chladničke. Stuhnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na 2 mm plát. Z cesta vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 – 15 minút. Po upečení necháme kolieska úplne vychladnúť.


Kávový krém

Zlaté steblo vymiešame so žĺtkami, vanilínovým cukrom, trochou mlieka a kávou. Miešame, kým odstránime hrudky a následne prilejeme zvyšné mlieko. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Uvarený kávový puding prelejeme do misky a prikryjeme ho fóliou, aby sa na ňom nevytvorila koža. Kým puding chladne, vymiešame maslo s práškovým cukrom. Do maslovej zmesi pridáme rozmiešaný kávový puding. Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou zúbkovanou špičkou. Necháme ho stuhnúť v chladničke. Koliesko naplníme krémom a prikryjeme druhým kolieskom. Na záver ich namočíme do roztopenej čokolády a ozdobíme celými kávovými zrnami.