Francúzsky jablkový koláč
Suroviny
- 120 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- štipka soli Kania
- 130 g trstinového cukru Belbake
- 20 g vanilínového cukru Belbake
- 115 g masla Pilos
- 2 vajcia
- 1 lyžica tuzemáku
- 3 jablká
Servírovanie
- vanilková zmrzlina Bon Gelati
Potrebujeme
okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 26 cm, papier na pečenie
POSTUP
V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ, trstinový cukor, vanilínový cukor, roztopené maslo, vajcia a tuzemák. Miešame, kým sa cukor úplne rozpustí. Dve a pol jablka nakrájame na hrubšie plátky a prihodíme do cesta. ½ jablka nakrájame na tenké plátky a odložíme bokom.
Cesto s jablkami premiešame a prelejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Povrch uhladíme a na vrch poukladáme tenké plátky jablka. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 ° C približne 30 – 40 minút.
Servírovanie
Francúzsky jablkový koláč podávame s vanilkovou zmrzlinou.