0
4
Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

1 h 40 m
10 porcií

Suroviny

Bábovka

  • 3 vajcia
  • štipka soli Kania
  • 150 g trstinového cukru Belbake
  • 100 ml repkového oleja Vita D’or
  • 200 g hladkej múky Belbake
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička mletej škorice Kania
  • 100 g ananásu v konzerve Freshona
  • 170 g nastrúhanej mrkvy


Citrónová poleva

  • 8 lyžíc práškového cukru Belbake
  • šťava z ½ citróna

Potrebujeme

mixér, formu na bábovku


POSTUP

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. V mise vymiešame žĺtky s trstinovým cukrom na svetlejšiu penu, pridáme olej a ešte raz premiešame. Následne prisypeme hladkú múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a škoricu. Pridáme nadrobno nakrájaný ananás a všetko spolu dôkladne premiešame. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a zľahka primiešame do cesta stierkou. Nakoniec pridáme nastrúhanú mrkvu.

Formu na bábovku vymažeme olejom a naplníme cestom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 35 – 40 minút.

Na polevu zmiešame práškový cukor s citrónovou šťavou. Rovnomerne ju nanesieme na bábovku a podávame.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať