Kačacia pečeň s cviklou a ríbezľovým džemom
Suroviny
- 50 g orechov mix Alesto
- 500 g vykŕmenej kačacej pečene
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- čerstvý alebo sušený tymian
- 100 g šalátových listov mix
- 500 g červenej varenej repy
- šťava z ½ citróna
- čerstvá mäta
- 100 g ríbezľového džemu Maribel
Potrebujeme
panvicu
POSTUP
Orechy krátko opečieme na suchej panvici.
Očistenú kačaciu pečeň nakrájame na hrubšie plátky, osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej, položíme plátky pečene, ochutíme tymianom a krátko restujeme z obidvoch strán do zlatohneda. Počas opekania pečeň polievame výpekom.
V miske zmiešame umytý a osušený šalát, repu nakrájanú na malé kocky, nahrubo nasekané orechy, soľ, korenie, olej a citrónovú šťavu.
Servírovanie
Do stredu taniera naservírujeme šalát. Na vrch uložíme plátky pečene, prelejeme výpekom, posypeme mätou a dochutíme ríbezľovým džemom.