Pšenová kaša s malinovou omáčkou a jablkami
Pšenová kaša
- 200 g pšena Campo Largo
- 480 g kokosového mlieka Freshona
- 400 ml vody
- štipka soli Castello
- 60 g medu
- 5 g mletej škorice Kania
- 2 ošúpané a nastrúhané jablká
Malinová omáčka
- 200 g mrazených alebo čerstvých malín
- 30 g medu
Na ozdobenie
- 1 jablko
- 100 g mrazených alebo čerstvých malín
.
POSTUP
POTREBUJEME
- sitko
- strúhadlo
- smoothie mixér
Pšenová kaša
Pšeno nasypeme do sitka a dôkladne prepláchneme. Preložíme ho do hrnca, pridáme kokosové mlieko, vodu a štipku soli. Za občasného miešania varíme približne 15 minút. Uvarenú kašu stiahneme z ohňa, primiešame med, škoricu a ošúpané nahrubo nastrúhané jablká. Prikryjeme pokrievkou a necháme ešte 15 minút dôjsť.
Malinová omáčka
Maliny s medom rozmixujeme do hladka.
Servírovanie
Kašu servírujeme v hlbokom tanieri alebo miske, ozdobenú omáčkou, tenkými plátkami jablka a malinami.