0
4
Kačica plnená sušeným ovocím

Kačica plnená sušeným ovocím

2 h 50 m
4 porcie
  • 1 kačica
  • 50 g sušeného ovocia (napr. slivky, marhule, hrozienka, figy, broskyne)
  • 50 ml liehoviny Goldbrand Alliance
  • 3 kusy pečiva (môže byť aj staršie)
  • 100 g údenej krkovičky bez kosti Pikok
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 vajcia
  • 60 g masla
  • 2 cibule
  • 50 g kryštálového cukru
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 400 g bielej kapusty
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • celá rasca Kania (na posypanie)
  • 500 ml vody

Potrebujeme

  • sitko
  • hlbokú panvicu s pokrievkou
  • alobal
  • pekáč

Plnka

Sušené ovocie nakrájame, zalejeme alkoholom a necháme 2 hodiny odstáť. Vo väčšej miske zmiešame pečivo a údenú krkovičku nakrájané na kocky, nahrubo nasekanú petržlenovú vňať, vajcia a scedené sušené ovocie. Na panvici necháme rozohriať trochu masla, na ktorom krátko opražíme 1 cibuľu nakrájanú najemno a pridáme ju k zmesi. Dôkladne premiešame a necháme chvíľku odstáť.

Karamelizovaná kapusta

V hlbokej panvici necháme skaramelizovať cukor. Pridáme druhú cibuľu nakrájanú najemno, premiešame a podlejeme bielym vínom. Pridáme kapustu nakrájanú na kocky, osolíme, okoreníme a ochutíme čerstvým rozmarínom. Kapustu dusíme pod pokrievkou asi 10 minút domäkka.

Plnená kačica

Kačicu umyjeme a začneme opatrne vykosťovať tak, aby sme neporušili kožu. Najprv odrežeme krídla. Potom kačicu otočíme a narežeme na chrbte od kostrče po krk. Ostrým nožom odrezávame mäso od kostí smerom k prsiam až k hrudnej kosti. Celá kostra sa potom pekne oddelí a môžeme ju ľahko vybrať. Odrežeme nadbytočnú kožu a tuk. Vykostíme aj horné stehná a necháme len spodné stehenné kosti. Kačicu zvnútra osolíme, okoreníme a naplníme pripravenou plnkou, aby sme získali tvar ako pred vykostením. Otočíme ju rezom nadol. Aby sa nerozpadla, spevníme ju po obvode v dolnej časti pomocou alobalu stočeného do úzkeho pásika. Kačicu opatrne preložíme do pekáča, osolíme, posypeme rascou, podlejeme vodou a prikryjeme alobalom. Pečieme v predhriatej kúre pri teplote 160 °C asi 1 hodinu. Po hodine odstránime alobal z pekáča aj z obvodu kačice a pečieme dochrumkava ešte 20 minút.

Servírovanie

Do stredu taniera naservírujeme skaramelizovanú kapustu a na ňu položíme porciu plnenej kačice.

Tip

Video, ako vykosťovať nájdete na kuchynalidla.sk v kategórii TRIKY!

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info