0
8
Hovädzie ragú s pečenými zemiakmi, chorizom a olivami

Hovädzie ragú s pečenými zemiakmi, chorizom a olivami

2 h 0 m
4 porcie
  • 800 g hovädzieho predného alebo zadného bez kosti
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • rastlinný olej Promienna
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g choriza alebo klobásy
  • 2 lyžice sladkej mletej papriky Mikado
  • 400 g krájaných lúpaných paradajok Freshona
  • 500 ml   hovädzieho vývaru
  • zemiaky
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 baklažán
  • 100 g cherry paradajok
  • 50 g čiernych olív bez kôstok Baresa
  • 50 g zelených olív bez kôstok Baresa
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

Potrebujeme

  • zapekaciu misu

Hovädzie ragú

Hovädzie mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a dozlatista opečieme v hrnci s rozohriatym rastlinným olejom. Opečené mäso vyberieme a v tom istom hrnci orestujeme nahrubo nakrájanú cibuľu a 3 strúčiky cesnaku na plátky.

Pridáme chorizo nakrájané na kolieska, mletú papriku, paradajky z konzervy a krátko povaríme. Opečené mäso vložíme naspäť do základu a podlejeme hovädzím vývarom tak, aby bolo úplne ponorené. Osolíme, okoreníme a dusíme domäkka na miernom plameni pod pokrievkou.

Hneď ako mäso zmäkne, pridáme čierne aj zelené olivy a nasekanú petržlenovú vňať.

Pečené zemiaky

Neošúpané zemiaky umyjeme, nakrájame na mesiačiky a preložíme ich do zapekacej misy. Pridáme 1 strúčik cesnaku nakrájaný na plátky, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 – 35 minút. Počas pečenia zemiaky 1-krát otočíme.

Zelenina

Baklažán nakrájame na väčšie kocky a opečieme ho na panvici s rozohriatym olivovým olejom. Chvíľu pred dokončením pridáme cherry paradajky nakrájané na štvrtinky.

Servírovanie

Hovädzie ragú podávame v hlbšom tanieri s opečeným baklažánom a cherry paradajkami. Môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou. Opečené zemiaky servírujeme v samostatnej miske.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať