0
3
XXL Donut

XXL Donut

2 h 0 m
4 porcie

Suroviny

Cesto

  • 300 ml mlieka Pilos
  • 42 g čerstvého droždia
  • 1 lyžica kryštálového cukru Belbake
  • 600 g hladkej múky Belbake
  • 5 žĺtkov
  • 3 lyžice masla Pilos
  • 1 lyžica rumu
  • štipka soli
  • rastlinný olej Vita D´or


Poleva

  • 200 g mliečnej čokolády na varenie Fin Carré (40 %)
  • 50 g masla Pilos
  • 200 g bielej čokolády Fin Carré

Potrebujeme

  • mixér s miesiacim hákom, valček, panvicu

POSTUP

Cesto

V teplom mlieku zmiešame droždie, kryštálový cukor a necháme chvíľu kysnúť.

Do misy nasypeme múku, žĺtky, zmäknuté maslo a rum. Pridáme vykysnutú zmes, štipku soli a v mixéri miesime do hladkého cesta. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť približne 45 – 60  minút. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, zvrchu posypeme múkou a vyvaľkáme na hrúbku 4 cm. Cesto vykrojíme do tvaru donutu tak, že okolo vonkajšieho okruhu taniera vykrajovačom alebo menším nožíkom vyrežeme väčší kruh. Spodnou časťou taniera naznačíme menší kruh, ktorý tiež vyrežeme. Donut opatrne vložíme do rozohriateho oleja a pomaly smažíme z oboch strán, aby sa prepiekol aj vo vnútri. Nakoniec preložíme na papierovú utierku, aby prebytočný olej stiekol.

Poleva

V jednej miske nad parou roztopíme mliečnu čokoládu s 50 g masla a v druhej miske bielu čokoládu.

Servírovanie

XXL donut zvrchu prelejeme roztopenou čokoládou. Čokolády môžeme aj kombinovať tak, aby nám na povrchu vznikol ozdobný nepravidelný vzor.  

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať